CIK potvrdio: Dovadžija ima 102 glasa prednosti ispred Fazlića

- in BiH
dovadžija

Nakon naknadnog brojanja glasova s biračkog mjesta Jahorina, kandidat Četvorke za načelnika Ilijaša Amar Dovadžija potvrdio je prednost od 102 glasa u odnosu na protukandidata iz SDA Akifa Fazlića.

“Naknadnim prebrojavanjem glasova s biračkog mjesta Jahorina, koje je učinjeno spornim stalnim spinovanjem političkih oponenata, danas je CIK u Zetri potvrdio da nema razlika niti neslaganja s prvobitnim prebrojavanjem”, napisao je Dovadžija na svom Facebook profilu.

Dodao je da je ovo treće brojanje glasačkog materijala i da je CIK potvrdio razliku od 102 glasa u njegovu korist, čime se i neupitno došlo do krajnjeg rezultata i prednosti u ukupnom zbiru glasova.

“Čekamo COVID mobilni tim i glasove putem pošte kojima ćemo, sigurni smo, utvrditi prednost i u konačnici, kako je i očigledno, i zvanično odnijeti pobjedu”, navodi Dovadžija.

Podsjećamo, već danima nakon završetka izbora vodi se bitka u vezi s pobjednikom za načelnika Općine Ilijaš. I Četvorka i SDA nekoliko puta su proglašavali pobjedu, a sve je kulminiralo protestima i upućivanjem peticije CIK-u da se izbroje glasovi i iz sedam vreća gdje SDA ima najveću podršku.

Izvor: Klix.ba

Related Posts

Facebook Comments