5 SAVJETA KAKO MAKSIMALNO ISKORISTITI PROSTOR U KUPATILU

- in Dom i vrt, Preporučujemo, Preporuke

Prema istraživanjima prosječno 30 minuta dnevno provedemo u kupatilu, zato prilikom uređenja kupatila pazite na svaki detalj. Kvalitet je najvažniji zato birajte najbolje – PLAMINGO.

Kupatilo je prostorija koja u nama uvijek probudi osjećaj komocije i relaksacije. Većinu vremena i energije potrošimo pokušavajući iskoristiti svaki dio prostora za namještaj kakav smo poželjeli. Kupatilski namještaj važan je dio ukupne estetike Vašeg kupatila, stvara atmosferu i kupatilu daje prepoznatljiv karakter.

U nastavku Vam predstavljamo 5 savjeta kako maksimalno iskoristiti prostor u Vašem kupatilu.

  1. Velika ogledala

Ogledala vizualno udvostručuju prostor, zato je jedan od glavnih trikova kod optičkog povećanja malog kupatila, upravo postavljanje velikog ogledala iznad umivaonika.

2. Malo kupatilo – veće pločice

Veće pločice u kupatilu daju dojam većeg prostora. Zato, ako imate malo kupatilo, prilikom kupovine pločica odaberite što veće, sitnije pločice imaju mnogo više fuga od pločica veće površine, pa se prostor čini vizualno manji.

  1. Ladice na izvlačenje i police

Ako imate malo kupatilo i nemate puno prostora za odlaganje stvari onda ugradite ladice na izvlačenje gdje god je moguće. Također jedan dobar način da sačuvate prostor je da iskoristite dio zida iznad kade za smještanje polica, a prostor između kade i umivaonika za manji ormarić u kojem ćete pospremiti peškire i deterdžente za pranje.

  1. Zid iznad toaleta

Ako nemate prozor ili bojler postavljen na zid iznad toaleta, iskoristite taj prostor i nabavite malu policu koja će odlično poslužiti za spremanje Vaših higijenskih potrepština.

  1. Zamjena sanitarije

Još jedan način da sačuvate prostor u Vašem kupatilu je zamjena sanitarije, npr. zamjena umivaonika, ugradnja tuš kabine umjesto kade.

U Plamingu možete pronaći sve što Vam je potrebno za uređenje Vašeg kupatila.

Posjetite neki od prodajnih centara u GračaniciTuzliDobojuKladnjuKaknju i Visokom.

Više informacija na našoj Facebook stranici Plamingo.

Pogledajte nešto iz naše ponude kupatilskog namještaja: