“Musica Bosnae”: Prvi studijski album Elvisa Sivčevića (VIDEO)

- in BiH, Tuzla, U fokusu

Projket koji je trajao dvije godine, “Musica Bosnae” je melodijsko putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu. Autor Elvis Sivčević donosi 12 novih kompozicija orginalno pisanih  u mediteranskom, crossover i klasičnom stilu.

Prvi studijski album bosanskohercegovačkog kompozitora, koncertnog umjetnika i profesora gitare iz Tuzle izlazi danas, 25. novembra na Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

“Ovo je moj prvi album. Ono što mene čini  kao čovjeka je to što sam ja prvo Bosanac i Hercegovac. Bio sam vani, studirao sam i vratio sam se u svoju voljenu državu. Projekt koji traje dvije godine zove se”Musica Bosnae”, a radi se o editiranju nekih zaboravljenih dijela napisanih od strane bosanskohercegovačkih autora. Radi se o klasičnoj muzici. Tako je iz svega toga proizašlo da se taj album zove “Musica Bosnae” i smatrao sam prikladnim da izađe 25.11.”, rekao je Elvis Sivčević za Radio Kameleon.

Album “Musica Bosnae” je dostupan širom svjeta putem digitalnih servisa Apple Music, iTunes™, Spotify, Amazon, Google Play, YouTube, Deezer, Shazam, TIDAL, Claro música, iHeartRadio, United Media Agency, Xiami Music i CDBaby.

Facebook Comments