BiHLifestyle

Preminuo legendarni BH glumac Mustafa NadarevićPoznati bosanskohercegovački glumac Mustafa Nadarević preminuo je nakon borbe s  teškom bolesti u 78. godini života.

Mustafi je početkom godine dijagnosticiran karcinom pluća, a nedavno je bio otpušten iz bolnice te je bio u svom domu u Zagrebu. Iz kuće nije izlazio zbog situacije s pandemijom koronavirusa.

Mustafa Nadarević je rođen u Banja Luci 1943. godine, a iako je radio i živio u brojnim gradovima u regiji, najveći dio života je proveo u Zagrebu.

Možda će Vas zanimati i:

Karijeru je započeo u Zagrebačkom kazalištu mladih, a 1969. godine je postao i članom Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Glumio je u brojnim predstavama, a filmsku je karijeru započeo krajem 80-ih godina. U filmu ”Otac na službenom putu“ Emira Kusturice iz 1985. godine istakao se ulogom Zijaha. Publiku je najviše osvojio ulogom Izeta Fazlinovića u najpopularnijoj seriji u BiH “Lud, zbunjen, normalan”.

Mustafa je u januaru ove godine progovorio o vlastitom iskustvu s borbom sa zloćudnom bolesti, no tada se dobro osjećao i stanje mu je bilo bez dodatnih komplikacija.

Početkom marta je u Sarajevu počeo snimati nove epizode serije “Lud, zbunjen, normalan” koje je zbog pandemije koronavirusa bilo ubrzo prekinuto. Mustafa se nakon toga vratio u Zagreb.

Izvor: dnevnik.hrKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button