Čampara: Migranti koji čine krivična djela uživaju sva prava, a trebali bi biti protjerani

- Kategorija: BiH
čampara

Shodno navedenom upitao je nadležne zbog čega osuđeni migranti i počinioci krivičnih djela ne budu deportovani iz BiH?

Kako je kazao Čampara, građani se s pravom plaše sve češćih incidenata koje izazivaju migranti u našoj državi.

“Ovu priliku još jednom koristim da porodici uputim saučešće zbog brutalnog ubistva mladića. Međutim, ovdje se postavlja pitanje zašto su državne institucije dozvolile sve ovo, prije svega vjerovatno Služba za poslove sa strancima ili Ministarstvo sigurnosti i zbog čega nisu protjerali ovog migranta koji je navodno, prema mojim saznanjima, Marokanac, ali koji je tokom izvjesnog vremena počinio krivična djela trgovine drogom i osuđen je na četiri mjeseca. Sporazum je napravljen, ali on je prema našim zakonima pod hitno morao biti protjeran iz BiH u zemlju porijekla ili onu koja mu je bila posljednje odredište”, naveo je Čampara.

Kazao je i to da su građani, ali i vlast BiH, pružili ruku migrantima, pokazali da su humani i da je taj aspekt u ovoj trenutnoj migrantskoj krizi zadovoljen.

“Humanitarni aspekt je nešto drugo i treba im omogućiti u azilantskim centrima da imaju sve uslove potrebne za život, ali se ne može omogućiti ljudima koji su osuđeni i krivično gonjeni da i dalje budu na slobodi i šetaju i uživaju prava kao državljani BiH i uz to ubijaju naše stanovnike. Svima im treba ograničiti kretanje, a one koji čine krivična djela po hitnom postupku protjerati iz BiH”, poručio je na kraju razgovora Čampara.

Izvor: Klix.ba

Facebook Comments