SvijetZanimljivosti i zabava

“Poput zimske bajke”: Ljudi oduševljeni prizorima gotovo zaleđenih Slapova Niagare










Ovih se dana društvenim mrežama šire fotografije koje su snimili turisti na Slapovima Niagare.

U dijelovima Sjeverne Amerike trenutno su rekordno niske temperature, a Niagarini slapovi gotovo su zaleđeni. Ovaj prizor oduševio je mnoge posjetitelje, nazivajući ga zimskom bajkom.

“Nakon snježne oluje, ovo je čudo”, “Priroda je doista zanimljiva”, “Odjenite se dobro ako želite posjetiti Niagarine slapove. Ali svakako vrijedi”, “Ovo je predivno”, nižu se komentari na Twitteru.

Svake sekunde niz Niagarine slapove protekne nevjerojatnih 3160 tona vode, što znači da je potpuno zamrzavanje nemoguće. Umjesto toga, često se ledi površinska voda i magla, prenosi New York Post.

Niske temperature

Podsjećamo, hiljade stanovnika zapadnog dijela američke savezne države New York prokopavale su kroz 1.2 metra dubok snijeg, koji je napadao tijekom božićne mećave unatoč tome što je Nacionalna meteorološka služba predvidjela tek dodatnih pet centimetara snijega.

Ekstremne vremenske prilike tijekom vikenda su spustile temperaturu ispod točke zamrzavanja, a najteža situacija bila je u Buffalo, koji je udaljen oko 40 kilometara od Niagarinih slapova.

Slapovi Niagare predstavljaju niz masivnih vodopada koji se nalaze na rijeci Niagari u istočnom dijelu Sjeverne Amerike, na granici Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. To su zapravo tri odvojena vodopada, ne osobito visoki, ali zato vrlo široki.



Izvor
index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button