Sport

RIO: Hrvatski “kauboji” konačno pobijedili Francuze










Hrvatska reprezentacija pobijedila je Francusku na olimpijskom rukometnom turniru rezultatom 29:28. Junak utakmice je golman “kauboja” Ivan Pešić, koji je odbranio penal za pobjedu francuskom rukometnom majstoru Guigou-u.

Kod Hrvatske najefikasniji su bili Marko Kopljar sa 6, te Zlatko Horvat i Manuel Štrlek sa po 5 golova, dok je Francusku predvodio Michael Guigou sa 10 pogodaka.

Možda će Vas zanimati i:

Slobodno možemo reći da su ovom pobjedom, Hrvati prevazišli traumu koja se zove imenom francuskog nacionalnog tima. Osim prolaska u četvrtfinale, pozitivan score u ovoj utakmici, za “kauboje” znači i prekidanje niza pobjeda Francuske, u međusobnim duelima, već godinama unazad, kada su u pitanju velika takmičenja.

cro2

Hrvatska se “napatila” sa Argentinom, katastrofalno je poražena od reprezentacije Qatara, pobijedila je Dansku prvi put od Igara u Londonu i konačno trijumfovala i nad Francuskom.

Na hrvatskim portalima, kroz sve komentare se provlači to da su se rukometaši konačno vratili u igru, kakvu su navijači očekivali.

“Izgledali smo 50 posto bolje nego dosad. Moje odbrane bile su dio dobre odbrane, koju smo odigrali i ako ovako nastavimo, s malo boljim napadom, svi će imati s nama problema”, prokomentarisao je na ovu temu i Domagoj Duvnjak.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button