Zanimljivosti i zabava

Koji je najbrži način da izbacite alkohol iz tijela?

Grupa naučnika sa Univerziteta zdravlja u Torontu je istraživala na koji način se najbrže izbacije alkohol iz organizma, kada su naišli na rješenje koje je izazvalo nevjericu, jer je bilo isuviše lako – disanjem u napravu koja liči na papirnu kesu.

“Neobjašnjivo je kako to nismo shvatili prije nekoliko decenija”, rekao je Dzožef Fišer, vođa istraživačkog tima.

“Novi” metod podrazumjeva da pluća hiperventiliraju alkohol iz organizma, što pomaže jetri da smanji količinu alkohola u krvotoku, prenijela je Rusija danas.

Možda će Vas zanimati i:

Na ovaj način se tijelo oslobađa alkohola tri puta brže nego inače, međutim, postoji opasnost da zbog jakog izbacivanja vazduha iz pluća čovjek hiperventilira i padne u nesvijest.

Rusija danas dodaje da onda stupa na snagu kesa koju su izmislili Fišer i njegov tim.

Hiperventilacija izbacuje ugljen dioksid iz krvi, zajedno sa alkoholom, ali istovremeno izaziva i glavobolju, do trenutka dok se čovjeku ne zamrači pred očima, dodaje se u tekstu.

Kako bi se izbjeglo padanje u nesvijest, ljudi koji su u alkoholisanom stanju izduvavaju vazduh u kesu, pa im se taj vazduh vraća u pluća i postavlja količinu ugljen dioksida u krvi na normalu, kao i svjesnost, tako da nema opasnosti od padanja u nesvijest.

“To je vrlo obična, lou-tek naprava koja može da se proizvede bilo gdje u svijetu: nema elektronike, kompjutera i filtera”, rekao je Fišer, dodavši da su istraživanja zasad rađena na volonterima i da će njegov tim još raditi na ovoj metodi.

 

Izvor: nezavisne.comKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button