BiHTuzla

Fond volim svoj grad: Podrška građanskim inicijativa u vrijednosti do 3000 KM

Fondacija tuzlanske zajednice ove godine po prvi puta objavljuje javni poziv za Fond volim svoj grad, koji je podrška građanskim inicijativama.

Sve formalne ili neformalne grupe i javne institucije ukoliko imaju ideju kako unaprijediti uslove života u svojim zajednicama mogu aplicirati na Fond.

Vrijednost podrške po projektu iznosi do 3000 KM, a poziv je otvoren do 6.12.2020. godine.

Ovo je prilika za sve građane, udruženja i institucije sa područja Tuzlanskog kantona da se uključe u razvoj svoje lokalne zajednice i da malim projektima za dobrobit svih, pokažu koliko vole mjesto u kojem žive.

Od osnivanja Fondacije 2003. godine pa do 2020. godine ovaj Fond djelovao je pod nazivom ˝Fond Volim Tuzlu˝ i bio je usmjeren na podršku lokalnim inicijativama za poboljšanje uslova življenja u Tuzli. U skladu sa strateškim opredjeljenjem Fondacije tuzlanske zajednice da proširi svoje područje djelovanja na cijeli Tuzlanski kanton od 2020. godine ovaj fond djeluje pod novim imenom ˝Fond Volim svoj grad˝ i usmjeren je na podršku lokalnim inicijativama sa područja svih općina i gradova Tuzlanskog kantona.

Fond djeluje u okviru Programa razvoja zajednice s ciljem podrške građanskom aktivizmu i inicijativama koje će doprinijeti poboljšanju uslova življenja u lokalnim zajednicama. Sredstva u fondu obezbjeđuju se kroz udruživanje donacija stranih i lokalnih donatora, društveno odgovornih preduzeća i filantropski orijentiranih pojedinaca i porodica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button