Dees Wear: Inovativan brend pokrenut od strane braće Stankić

- in Pozitiva, Tuzla
stankić

Denis i Vanja Stankić dva su mlada Tuzlaka koji su uprkos teškim vremenima kojima smo svi svjedoci uspjeli da pokrenu jedan inovativan i kreativan posao.

Braća Stankić pokrenuli su, kako oni ističu, jedan vid hobija koji podrazumijeva izradu motiva na majicama koji uključuju širok dijapazon umjetničkog izražaja.

Vanja je stariji brat, ima 25 godina i nedavno je završio fakultet stomatologije, a u Dees Wear-u je zadužen za marketing i prodaju proizvoda.

Denis, mlađi brat ima 18 godina i 4 je razred srednje škole Ismet Mujezinović, a u Dees Wear-u je zadužen za crtanje i grafički dizajn.

Mlađi brat Stankić nam je odgovorio i na nekoliko pitanja kada je u pitanju sam njihov rad.

Odakle se javila ideja za jedan ovakav posao?

“Sve je to krenulo iz ljubavi prema crtanju i ljubavi prema našem gradu. Sve je počelo tako što sam ja krenuo da se bavim grafičkim dizajnom i htio sam da moje radove vidi veći broj ljudi, a najzanimljiviji način je bio da se to prikaže putem odjevnih predmeta. Zajedno sa bratom sam uspio u ostvarivanju cijele ove ideje.”

Koliko su vaše inovativne majice rasprostranjene? Gdje ih sve možemo vidjeti?

“Svakog dana imamo sve više i više narudžbi, ne samo iz naše države nego naše majice idu i do Njemačke, Dubaija, Majamija,… Jednom riječju obišle su svijet.”

Braća Stankić su sa ovom inovativnom idejom krenula devetog decembra 2018. tako da uskoro slave dvije godine od pokretanja, a mi im svakako možemo poželjeti još mnogo uspješnih godina i inovativnih ideja koje će biti realizovane na najbolji način.

Related Posts