Svijet

Antiteroristička akcija: Pretresi na više od 60 lokacija u Austriji

U okviru borbe protiv terorizma u Austriji privedeno je 30 osoba u operaciji izvedenoj na 60 adresa u četiri regiona, prenosi Anadolu Agency (AA).

U okviru akcije koju je provodilo Tužilaštvo u Grazu, izvršeni su pretresi u stanovima, kućama, radnim mjestima i udruženjima u Štajerskoj, Koruškoj, Donjoj Austriji i Beču zbog sumnje da imaju veze sa stvaranjem i podrškom terorizmu.

Iz Tužilaštva je potvrđeno da akcija nije povezana s terorističkim napadom koji je izveden 2. novembra u Beču, u kojem su poginule četiri osobe. Istraga o današnjoj akciji počela je prije godinu dana.

Navedeno je da je pretraženo 60 objekata i privedeno 30 osoba u istrazi koja je vođena protiv 70 osoba pod raznim optužbama, poput formiranja terorističke organizacije u zemlji, pružanja finansijske podrške terorizmu i pranja novca.

Ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer rekao je da u skladu s mogućnostima vladavine zakona, idu svim snagama protiv ekstremističkih i kriminalnih formacija.

Nehammer je napomenuo da je operacija usmjerena protiv pojedinaca koji su navodno pružali finansijsku podršku terorizmu, kao i protiv pranja novca.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button