BiHU fokusuVijestiZanimljivosti i zabava

Publika oduševljena Bosancem Zlatanom Alagićem koji istrčao polumaraton u Splitu










Split je ovog vikenda ponovo postao jedna od vodećih evropskih trkačkih destinacija, ali jedna posebna situacija oduševila je prisutne.

Naime, Bosanac Zlatan Alagić je istrčao polumaraton u Splitu, a po ulasku u cilj publika ga je pozdravila velikim aplauzom jer je postigao veliki uspjeh s obzirom na to da je ušaso cilj prije pobjednice maratona Nikoline Šustić Stanković koja je dionicu od 42 kilometra pretrčala za 2:49:53.

Alagić je član ekipe Trčanje i to iz Sarajeva i trčao je polumaraton u dužini od 21 kilometar kojeg je istrčao za 2:48:16.

Nakon završene utrke Alagić je na Facebooku objavio post gdje se zahvalio svima koji su ga bodriči, ali i članovima ekipe Trčanje i to.

“Sretno stigao kući nakon istrčanog polumaratona sa svojim Titovcima. Ovom prilikom se želim zahvaliti svojoj #TiTo porodici, koja je uvijek tu uz mene. Na svakom kilometru su me bodrili i navijali smo svi jedni za druge, jer to i jeste bit samog trčanja. Nakon malog peha koji mi se desio i razbijenog mobitela nadam se da ću uspjeti barem dio fotografija sačuvati te ih stavljam u nastavku. Nadalje, hvala sestrama Nudžejma Softić, Safiji Softić-Namas i bratu Tariku Namas na lijepom gostoprimstvu sinoć i na svemu što čine za mene. Također veliko hvala i svim ostalim članovima velike #TiTo porodice na svemu što čine za mene. Od silnih emocija koje još uvijek vladaju, umalo zaboravih. Hvala i gradskoj upravi grada Bihaća, na čelu sa Šuhretom Fazlićem, Elmedinom Mehadžićem, Edinom Moranjkićem koji su također svojim doprinosom pomogli u odlasku u Split”, napisao je na svom Facebook profilu.

U četiri utrke u Splitu učestvovalo je skoro 4.000 učesnika iz 42 zemlje, a među njima i brojni profesionalni sportaši.

Izvor: Klix



Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button