LifestyleTuzla

Svečano otvoren laboratorijski kompleks Mašinskog fakulteta
Danas je na Univerzitetskom kampusu svečano otvoren laboratorijski kompleks Mašinskog fakulteta. Ovo je svakako još jedan veliki pozitivan korak kada je u pitanju unapređenje studentskog programa, čemu svakako treba težiti bez obzira na trenutne mjere koje su na snazi.

O kakvom je kompleksu riječ, nešto više nam je rekao Denis Bećirović, viši asistent Mašinskog fakulteta u Tuzli: “Prvenstveni cilj ovog kompleksa je kvalitetnija edukacija i bolje povezivanje praktičnog i teoretskog dijela znanja koje studenti usvajaju na sva tri odsjeka prvog ciklusa studija Mašinskog fakulteta. Osim što će ovo koristiti u svrhu edukacije, trudit ćemo se da ovim pokrenemo i kvalitetniji naučno-istraživački rad na našem fakultetu.”

Iako smo svjedoci da trenutna situacija zbog pandemije Covid-19 ne pruža mogućnost za što sistematičnije obrazovanje, na Mašinskom fakultetu su entuzijastični i očekuju dobre rezultate, jer svaki problem koji se nađe pred društvom inovacijama i zalaganjem se može riješiti i na osnovu toga učiti.

“Mašinski fakultet i grupa studenata za vrijeme vanrednog stanja je bio itekako aktiviran. Radili smo i proizvodili vizire, tako da je situacija sa pandemijom nama izuzetno dobro poznata i znamo se nositi sa bilo kakvim mjerama. Prošli smo takve ispite u prvom talasu koronavirusa i dok smo određene organe pokrivali sa vizirima koje smo proizvodili, važno je reći da niko na prostoru Tuzlanskog kantona nije bio zaražen” ističe na kraju viši asistent Denis Bećirović.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button