Covid-19

Nove naredbe o javnim okupljanjima u TK, neće biti obustave škole

Od posljedica koronavirusa u TK u protekla 24 sata preminule su dvije osobe ženskog spola iz Srebrenika i Sapne. Uz to, koronavirus potvrđen je kod 109 osoba na osnovu 420 testiranih uzoraka.

“Uzrok povećanom broju inficiranih koronavirusom je nepridržavanje mjera. Upravo povećanje broja zaraženih u proteklim danima bio je povod donošenja nove naredbe o broju osoba prisutnih na javnih okupljanjima. Tako je novom naredbom definisano da je taj broj na otvorenom umjesto dosadašnjih 100 sada 80, a u zatvorenom prostoru, umjesto dosadašnjih 50 sada 40. Također, izmjene u režimu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području TK za sada neće biti”, izjavila je za FTV Dajana Čolić, ministrica zdravstva TK i predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva.

Možda će Vas zanimati i:

Najviše pozitivnih osoba je u Tuzli – 61 osoba, Gradačcu i Kalesiji – 13 osoba, Živinicama – šest, Doboj Istok tri osobe, po dvije pozitivne osobe u Lukavcu i Teočaku i jedna osoba u Čeliću.

U Tuzlanskom kantonu koronavirusom aktivno je zaraženo 1056 osoba. Na bolničkom liječenju su 63 osobe, a 11 osoba je priključeno na mehaničku ventilaciju.

Izvor: Federalna.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button