Vijesti

UMRO DINO PEKARIĆ, POZNATI TUZLANSKI FRIZERUmro Dino Pekarić, autor 15 knjiga u Tuzli u utorak uveče (27.10.2020.) u 77. godini.

Umro Hajrudin Dino Pekarić, pisac prvog udžbenika za frizere i kozmetičare na prostoru bivše Jugoslavije. Udžbenik  je objavljen u više izdanja, u tiražu od preko 20.000 primjeraka.

Dino Pekarić je, pored toga, pisac još 14 knjiga, iz oblasti religije i okultnih znanosti . Kao svjetski putnik bio je 70-tih godina jedan od prvih koji je sa Zapada u Tuzlu donosio modne trendove.

Njegov frizerski salon, u novoj zgradi SKPC „Mejdan“, bio je 80-tih najprestižniji salon ljepote za Tuzlanke. Posljednjih 30-tak godina se posvetio vjeri, izučavanju kulture religija i okultnih znanosti, o čemu je napisao 14 knjiga, koje u ukupnom zbiru čine knjigu od 4500 stranica, tešku sedam kilograma.

O Dini Pekariću su Džemal Šabić i Fatmir Alispahić 2004. godine snimili dokumentarac za „UKW događaj“ Federalne televizije, a deset godina poslije, 16. novembra 2014. godine, bio je gost 54. izdanja Deftera hefte.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button