Odbojka postaje jedan od popularnijih sportova među mladima

- Kategorija: Djeca, Odbojka, U fokusu
Odbojka postaje jedan od popularnijih sportova među mladimaOdbojka postaje jedan od popularnijih sportova među mladima

Kada govorimo o sportu, najveću pažnju je pridobio fudbal. Tek u zadnjih nekoliko godina na TV imamo priliku da pratimo i druge sportove kao što su rukomet ili odbojka.

Budući da se o djevojčicama najmanje govori kada je sport na našem području u pitanju , kontaktirali smo trenericu ŽOK smeč Lukavac da nas upozna o njihovom trudu, radu i zalaganju.

Odbojka postaje jedan od popularnijih sportova među mladima
Trenutno jedini ženski kolektiv na opštini koji se takmiči u najvišem rangu BIH odbojke (ŽOK smeč Lukavac) odlučio je podržati inicijativu trenerice i  prijaviti  i drugi tim u takmičenje pod nazivom ŽOK Smeč II.
ŽOK smeč II će se takmičiti u prvoj ženskoj federalnoj ligi u grupi SJEVER. 
Ono sto je posebno važno jeste da taj tim čine uglavnom PIONIRKE . Posebno želim naglasiti da su u prvoj postavi tri djevojčice rođene 2007.godine. Ova djeca će prvi puta igrati protiv iskusnijih i mnogo starijih.- izjavila je Jasmina Valjevac, trenerica ovog kluba
Rezultat  ove godine nije prioritet nego razbijanje straha i rađenje selekcije da bi u budućnosti prvi tim činila upravo ta djeca iz ovog kluba.
Trenerica koja se svim silama trudi da se za rad i trud ovih djevojčica čuje, poručila im je sljedeće:
Ne postoji netko ko Vam može reći da ste manje vrijedne od nekog drugog. Treba da budete hrabre i odlučne i da slijedite svoje snove. Treba da se uključite u sport. Posebno zbog druženja.
Jasmina je izjavila da oni ne mogu sa sigurnošću tvrditi da li će neko biti uspješan sportista sa 14 ili 15 godina, ali da je ipak sada najbitnije da se druže, upoznaju nove ljude i vjeruju u sebe.

Facebook Comments