Vijesti

DORH podigao optužnicu protiv svećenika koji se predstavljao kao policajac




Zadarsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 31-godišnjeg don Tomislava Vlahovića.  Njega se tereti da je 5. novembra prošle godine oko 23:00 sata stao na autobusno ugibalište na cesti koja vodi od Benkovca prema mjestu Lepuri te je, iako mu je bilo poznato kao policijskom kapelanu-svećeniku da radnju zaustavljanja vozila policijskom palicom može izvoditi samo ovlaštena osoba kao i potraživati dokumentaciju od građana, kroz prozor svog vozila mahao rukom držeći palicu s natpisom “stop policija”.

Napravio je to s namjerom kako bi zaustavio vozilo koje je prethodno pretekao smatrajući da se kreće nedopuštenom brzinom.

Od vozača je tražio prometnu i vozačku dozvolu

Možda će Vas zanimati i:

Nakon što se vozač tog vozila zaustavio s obzirom na ispruženu policijsku palicu za obvezno zaustavljanje, svećenika se tereti da je izašao iz svog vozila te se vozaču i suvozaču drugog vozila obratio riječima: “Vratite se u auto, nitko vam nije rekao da izađete vani”, tražeći pritom od vozača da mu preda prometnu dozvolu i osobnu iskaznicu.

Kad ga je suvozač upitao je li on svećenik, don Tomislav Vlahović mu je odgovorio neka se smiri jer da će ga u protivnom privesti u policijsku postaju nakon čega je vozaču vratio prometnu dozvolu i iskaznicu te se udaljio svojim vozilom s mjesta događaja.

Zaustavio automobil s četvoricom mladića

Podsjetimo, radi se o slučaju bivšeg policijskog kapelana iz Zadarske nadbiskupije, don Tomislava Vlahovića, koji se lažno predstavljao kao policajac PU šibensko-kninske zaustavljajući vozače na području Benkovca. Naime, kapelan Policijske uprave zadarske, don Tomislav Vlahović, u studenom prošle godine zaustavio je automobil s četvoricom mladića koji su se kretali cestom od Benkovca prema Lepurima te ih, prema njihovim riječima, pokušao legitimirati. Naveli su kako je čak imao i policijsku palicu, što kao kapelan ne bi smio imati.

Cijelu su priču sredinom siječnja iznijeli u javnost rekavši kako ih je svećenik pretekao i zaustavio se ispred njihovog vozila te upalio sva četiri svjetla. Jedan je mladić izjavio kako mu je don Vlahović kazao: “Reci kolegi neka uđe u auto! Nek’ se smiri ili ću ga prebiti i privesti u šibensku policiju”, nakon čega su se vratili u automobil, ali on im je prišao i zatražio osobne iskaznice.

Dokaže li se krivnja 31-godišnjem svećeniku, očekuje ga kazna zatvora do jedne godine.

Izvor: Index.hr



Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button