Stigla Accuweatherova prognoza za zimu

- in Vrijeme

Predstojeća zimska sezona će biti dosta drukčija od prošle zime, pokazuje sezonska prognoza koju je objavio svjetski meteorološki servis AccuWeather.

Iako je neizvjesno kako će se pandemija razvijati u narednim mjesecima. Kroz prognozu tima meteorologa AccuWeathera jasnije kakvo vrijeme Europljani mogu očekivati u narednim mjesecima.

Na prijelazu s jeseni na zimu predviđa se da će se oluja pomjerati prema jugu Europe.

“Mislim da će u poređenju s onim što smo imali ranijih godina u Španjolskoj, Portugalu i južnoj Francuskoj biti puno olujnije”, rekao je meteorolog Alan Reppert koji predviđa da će oluje ugroziti živote i imovinu u cijeloj južnoj regiji Europe.

Neki od većih europskih gradova koje ove zime očekuju olujniji vremenski uvjeti su Lisabon, Portugal, Madrid, Barcelona, Nica, Rim, Atina i Bukurešt.

AccuWeather navodi da bi se kišno i olujno vrijeme moglo pomjeriti i prema Balkanu. To će rezultirati povećanim rizikom od poplava, posebno na zapadu Balkana i u sjevernoj italiji.

S druge strane, prognoziraju se orkanske bure duž obale u Hrvatskoj te na istoku Italije.

Uprkos najavama olujne zime na jugu Europe, to ne znači dobre vijesti za ljubitelje snijega u ovoj regiji.

Snijeg bi u pojedinim dijelovima Europe trebao početi padati u prosincu. Međutim tek će siječanj i veljača donijeti malo veće količine bijelog pokrivača. Iako su se već počela otvarati veća europska skijališta, meteorolozi AccuWeathera predviđaju da većinu njih očekuju loši uvjeti zbog manjka snijega.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments