Projekt “Čist zrak je naše pravo“ održava prvu prezentaciju analize trenutnog stanja zagađenja zraka (VIDEO)

- Kategorija: Tuzla, U fokusu
Čist zrak je naše pravo

Forum za zaštitu okoliša općine  Lukavac je u okviru projekta „Čist zrak je naše pravo“ analizirao  je štetni uticaj industrije na zagađenje zraka u Lukavcu, a rezultati te analize će biti prezentirati građanima  u mjestima gdje je to dejstvo najjače izraženo, tj. u Lukavac Gradu, Lukavac Mjestu, Puračiću, Hrvatima, Bistarcu,  Modracu i Tabacima.

“Prva prezentacija analize trenutnog stanja zagađenja zraka u odnosu na okolišnu dozvolu za velike zagađivače zraka na prostoru mjesne zajednice Bistarac Donji i Bistarac Gornji održat će se dana 26.10.2020. godine u 17 sati u prostorijama mjesne zajednice Bistarac Gornji. Napominjemo da će Forum za zaštitu okoliša općine  Lukavac održati dva javna skupa građana u Lukavcu u kojima će se održati prezentacija trenutnog zagađenja zraka u Lukavcu,” rekao je Adem Mahković.

Projekt “Čist zrak je naše pravo“ Centar za ekologiju i energiju realizuje uz podršku dobijenu u okviru projekta „Misli o prirodi“, koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Vlada Švedske.

Video možete pogledati OVDJE.

Facebook Comments