Zanimljivosti i zabava

Najskuplji hamburger na svijetu: Cijena mu je šokantna, a sastojci najluksuzniji ikada




Koliko bi najviše platili hamburger? Pogotovo kada uzmemo u obzir da su na popularnim mjestima burgeri sve manje, a cijene sve veće…

Najskuplji hamburger na svijetu: Cijena mu je šokantna, a sastojci najluksuzniji ikada

Gdje se na svijetu nalazi najskuplji hamburger na svijetu i koliko košta?

Potraga za najskupljim burgerom koji se može pojesti završava u SAD-u.  Trenutno on vodi na ovoj listi, a cijena mu je ogromnih  5000 dolara !

Možda će Vas zanimati i:

Pojesti ga možeš unutar kasina Mandalay Bay, u restoranu Fleur. Radi se o restoranu koji se fokusira na francuskim specijalitetima. Nije najskuplji restoran na svijetu, ali The Fleur Burger 5000 je specijalitet koji nude.

A zašto mu je cijena toliko visoka?

Zbog sastojaka u njemu. Meso koje se koristi u ovom burgeru je super luksuzna wagyu govedina, a kilogram ovog mesa je nešto malo preko 775,50 KM. Osim tog mesa, u njemu je i sos od crnog tartufa kao i guščja jetra.

Sve su ovo ekskluzivni specijaliteti, a ovdje su svi na jednom mjestu. U prilog ovako visoke cijene ide činjenica i da se poslužuje uz bocu vina 1995 Chateau Petrus iz Bordeauxa, što je jedno od najskupljih vina koje postoji na svijetu.

Oni koji su probali ovaj burger tvrde da je stvarno fin, ali da definitivno nije nešto što je za svakoga, jer ko ima toliko novaca za ‘baciti’ na ovako mali burgerić.

Međutim, ako si milijarder koji obožava burgere, ovo je onda jedan koji svakako trebaš staviti na Bucket listu stvari koje trebaš u životu probati.

izvor: Teen 385



Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button