U nedjelju se održava “Maraton za rekreativce – Tuzla 2020”

- Kategorija: Tuzla, U fokusu
Maraton za rekreativce

Dragi takmičari i učesnici “Maratona za rekreativce – Tuzla 2020”, hvala svima koji ste izabrali Tuzlu za svoju trkačku destinaciju i što ste vjerovali da će se maraton za rekreativce održati ove godine!

Trka će se održati u nedelju 25.10.2020. godine, a start i cilj su parking na Skveru, centralnom kružnom toku u Tuzli.

Parking:

Preporučujemo da koristite parking kod mosta koji vodi ka Panonskim jezerima, a koji se ne plaća toga dana. Navedeni parking je od starta utrke udaljen samo tri minuta (JKP “Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” doo Tuzla”, lokacija Panonsko jezero “Zapad”), ima naplatnu rampu, radi 00-24, ograđen je i zaštićen.

Zdravstvene mjere:

Molimo da poštujete preporuke nadležnog kriznog štaba čije smjernice će se prilagođavati i o kojima će te biti dodatno informisani obzirom da se iste mijenjaju u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.
U skladu sa dosadašnjim mjerama i preporukama, mi kao organizatori manifestacije na otvorenom, želimo da budemo društveno odgovorni i iz tog razloga preduzet ćemo slijedeće mjere:

  • svi koji rade u organizaciji, uključujući i volontere, nosiće masku za vrijeme takmičenja;
  • poštovat ćemo distancu od 1-1,5m;
  • prilikom prijave/podizanja startnog paketa, odnosno ulaska u zonu za početak trke, distanca između učesnika treba biti od 1,5m i tom prilikom će se vršiti bezkontaktno mjerenje tjelesne temperature za učesnike koji tek podižu paket.

Vi kao takmičari ste u obavezi da nosite zaštitnu masku, u svim zajedničkim zonama (registracija, početaktrke).

Napomena: Ponesite sa sobom popunjenu IZJAVU (u prilogu) ili će te istu popuniti prilikom registracije.

SUBOTA,24.10.2020.

Startne pakete moguće je podići u fitness & health centar “Body control” koji se nalazi u strogom centru Tuzle (Islamski centar – Turalibegova br. 25A). Prilikom preuzimanja startnog paketa obavezniste da držite propisanu distancu.

Molimo učesnike manifestacije koji su iz Tuzle da svoje pakete podignu dan prije trke, odnosno 24.10.2020. godine, kako bi gostima iz drugih gradova i zemalja omogućili da što komfornije, bezbjednije i brže podignu svoje pakete na dan utrke.

NEDELJA 25.10.2020.

Registracija: Otvara se u 8:00h ibićeotvorena do 8:45h.

  • Ulaz u zonu registracije dozvoljen je isključivo sa maskama!
  • Svoje stvari možete ostaviti kod nas i iste podižete isključivo lično. Startni broj trkača mora odgovarati traženom broju ostavljenih stvari, u suprotnom iste neće moći biti preuzete!
  • Organizovan ulazak u zone starta obaviće se u fazama istoga vas molimo da dođete u zakazano vrijeme sa maskama, raspoređeni prema slijedećim grupama startnih brojeva:

8:30 – 8:40h – startni brojevi 51-100

8:41 – 8:55h – startni brojevi 1-50 

 9:00 – START UTRKE  (odvijaće se u dvije etape: u 9:00 za trkače iz prve u 9:05 zatrkačeizdruge zone)

Molimo takmičare da poštuju navedenu satnicu i preporuke o zdravstvenom aspektu utrke! Takmičari učešćem na manifestaciji daju pristanak organizatoru za javnu objavu fotografija iz cilja i saglasni su sa tim da trče na vlastitu odgovornost!

Molimo vas da budete odgovorni i da ostanete kod kuće ukoliko imate povišenu temperatura, kašljete ili se ne osjećate dobro.


Trči se po asfaltnoj podlozi, po ulicama a saobraćaj će biti zatvoren. Smjer kretanja je suprotan kretanju kazaljke na satu. Broj krugova je jedan za polumaratonsku dužinu, odnosno dva kruga za maratonsku dužinu. Na drugom kilometru su radovi na ulici pa će se 200 m trčati trotoarom. Naši volonteri će upozoravati trkače na ovaj dio staze.

Na trasi trčanja se nalaze četiri okrepne stanice (na svakih 5km trčanja i trećem km prije cilja i na cilju) i sadrže: vodu, voće, med i hurme, dok će posljednja okrepna stanica (3 km prije cilja) imati i Coca-Colu.

Svim trkačima smo pozavršetku utrke obezbijedili sendvič, vodu i pivo. 

Trku pomogli:

PZU IVF CENTAR “Balić”, kompanija NGH, Grad Tuzla, fitness & health centarBody Control, Uncro, Tuzlanski pilsner, AKM, Medical Institute Bayer Tuzla, GB3, kompanija NS PRIMUS, Olea Pharm, Beemed, Bingo Tuzla, TRK Tuzla, kao i medijske kuće: RTV 7, RTV Slon, Radio Kameleon, Tuzla.info i RTV TK.

 Sportskorekreativno društvo „Maratonac“ i Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli žele vam prijatnu i uspješnu trku!

Vidimo se na startu!

INFORMACIJE U PDF-u PREUZMITE OVDJE

Facebook Comments