Obilježeno 97 godina od osnivanja Doma zdravlja Tuzla (FOTO)

- Kategorija: Tuzla, U fokusu, Vijesti
Doma zdravlja

Rođendan je obilježen skromno u skladu sa trenutnom situacijom sa COVID-19. Delegacija Doma zdravlja položila je cvijeće na Aleji Mladosti na Slanoj Banji i na Kapiji u pomen stradale tuzlanske mladosti.

Tradicionalni prijem penzionera,svečano veče i dodjela plaketa zaslužnim pojedinicima i kolektivima ove godine nisu zbog trenutne situacije bili u ceremonijalnom dijelu obilježavanja, predviđeno je prolongirano za neko drugo,bolje vrijeme.

Javna zdravstveno-nastavna ustanova  Dom  zdravlja „Dr Mustafa Šehović“ Tuzla, osnovana je 1923. godine i izgrađen je u nekoliko faza.Ustanova je od samog početka išla u korak sa vremenom na taj način pokušavši zadržati kvalitet svojih zdrastvenih usluga i time omogućiti građanima Tuzle ali i šire vrhunsku zdravstvenu zaštitu.

Treba reći da je 97-i rođendan ujedno i prilika da se istakne kako je pod dobrom i stručnom vizijom dugogodišnjih direktora ali u sprezi sa stručnim kadrovima i zaposlenicima ustanove,ustanova postigla vrhunske rezultate u oblasti primarne zdravstvene zaštite i kao takva danas se smatra liderom u Bosni i Hercegovini.

Svi medicinski sektori iz svake oblasti danas su osavremenjeni i idu u korak s vremenom uz stalno usavršavanje zaposlenika iz svih struka.Čitav rad posvećen je pacijentima i poboljšanju zdravstvenih usluga posebno kroz savremene dijagnostičke metode u čemo se ne zaostaje za mnogo razvijenijim zemljama.

Danas na čelu ustanove je Prim.dr.Suad Bijedić koji sa saradnicima takođe uspiješno vodi ovu ustanovu sa ciljem još boljeg i bržeg napretka u oblasti primarne zdravstvene zaštite.

Facebook Comments