Covid-19Svijet

Predsjednik Francuske Macron od 21 do 06 uveo policijski satMacron je uveo policijski sat u Ile-de-Franceu i u osam metropola. Emmanuel Macron odredio je policijski sat u Parizu i okolici, te osam metropola između 21:00 i 06:00 tokom najmanje četiri sedmice kako bi “zaustavio širenje virusa”. U pitanju su metropole Grenoble, Lille, Lyon, Aix / Marseille, Montpellier, Rouen, Saint-Étienne i Toulouse.

„Policijski sat je odgovarajuća mjera. Konkretno smo vidjeli njenu efikasnost u Gvajani ”, istaknuo je.

Nepoštovanje policijskog sata kaznit će se novčanom kaznom od 135 eura, a u slučaju ponavljanja prekršaja iznos će biti povećan na 1.500 eura, napomenuo je. Napomenuo je, međutim, da neće biti ograničenja u javnom prijevozu. Dodao je da će se mjera produžiti do 1. decembra ako je odobri Parlament.

Osobe koje rade noćne smjene, morat će imati specijalne dozvole. Restorani, barovi, kina i druge djelatnosti više neće moći raditi nakon 21 sat. Vlasnici restorana i hotela već govore o masovnom propadanju svojih djelatnosti. Hoće li francuski predsjednik ukopati Republiku Francusku, veliko je pitanje?

Nije isključeno da i u drugim državama ponovo krenu iste mjere.

Izvor: Logicno.comKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button