Lejla Tanović osvojila drugo mjesto na UCI Marathon Series utrci u Slovačkoj

- Kategorija: Biciklizam
Lejla Tanović osvojila drugo mjesto na UCI Marathon Series utrci u SlovačkojLejla Tanović osvojila drugo mjesto na UCI Marathon Series utrci u Slovačkoj

Lejla Tanović- Najbolja BH. biciklistkinja i 14 puta državna prvakinja osvojila je drugo mjesto na UCI Marathon Series utrci u Slovačkoj.

Na utrci voženoj 80 kilometara sa 2500 metara uspona  takmičarka je zauzela  drugo mjesto. Utrka u Slovačkoj spada u seriju maraton utrka Svjetske biciklističke federacije koje se boduju za UCI ranking.

Nakon zadnjeg upisa bodova Tanović je zauzela 71. mjesto na UCI ranking listi. To  je ujedno i najbolji plasman u karijeri  takmičarke.

„Utrka je bilo izuzetno naporna s obzirom da sam vozila u veoma jakom intezitetu četiri sata. Maraton nije moja primarna disciplina. Raduje me do sada najbolji plasman na UCI listi”, rekla je Lejla Tanović.

Ovo je prva medalja sa UCI Marathon Series za BiH, a u planu su još dvije utrke.

„Lejla je vozila veoma iskusno i bila je malo više od minutu od prve pozicije kada je pred sami kraj utrke promašila stazu te izgubila dosta vremena. Ipak uspjela je osvojiti drugo mjesto.”rekao je za kraj selektor Amar Njemčević.

Naredno takmičenje za četvorostruku balkansku prvakinju je četverodnevna etapna UCI S1 utrka u Banja Luci, na kojoj je Lejla u prošloj sezoni odnijela pobjedu.

 

Facebook Comments