“Joga za mene” je način života: Gdje na JOGU u Tuzli

- in Zdravlje

Svakodnevno istezanje i pravilno disanje je odličan put do zdravog života. Joga je poznata po tome da poboljšava fleksibilnost i potiče opuštanje.

Želja je svakog čovjeka da živi u skladu sa sobom i okolinom. Današnje vrijeme postavlja pred nas u svim područjima života sve veće fizičke i psihičke zahtjeve, zbog čega sve više ljudi pati od tjelesnih i psihičkih smetnji kao što su jednostrano fizičko opterećenje, posljedice nedovoljnog kretanja, stres, nervoza, nesanica i depresija…

Joga je način života, jer kada uđete malo dublje u tu filozofiju onda neke stvari iz života otpadnu, a dođu neke druge.

“Joga za mene!” je udruženje građana čiji je cilj da vode sretniji, zdraviji i energičniji život, uz dobro druženje u Kući Plamena Mira u Tuzli!

Stigla nam je jesen, dani postaju sve kraći, hladniji, a to sve utiče na naše fizičko i psihičko zdravlje.

Kako nam joga može pomoći?

Joga može da pomogne jer je to jedno savršeno sredstvo kroz koje možemo da jačamo imunitet.

Uklanja žudnju za hranom

Bolji seksualni život

Kardiovaskularno zdravlje

Bolji san kod osoba koje pate od raka

Hormonalni balans u jogi je ključan ako želimo da poboljšamo svoj imunitet.

”I tjeskoba i stres nekako djeluju kao okidač na naš nervni sistem te uzrokuju nekoliko reakcija poput visokog krvnog pritiska, manjak koncentracije, nedostatak daha, gubitak apetita”, poručila je Alma Fidahić – Zonić, instruktorica joge.

Joga nam pomaže da umirimo um jer djeluje kao okidač na  nervni sistem. Pomaže da ima manje napetosti u mišićima, zglobovima… ali i pridonosi nekom miru u duši i osjećaju sreće.

Prakticiranje joge je preporučljivo i zbog toga što nam pomaže da lakše upravljamo svojim fizičkim i psihičkim zdravljem.

”Kada je krenula cijela situacija sa pandemijom korona virusa bili smo primorani da se prilagodimo. Imali smo dugu pauzu, nismo imali redovne časove joge. Međutim pokazali smo interes da se joga nastavi praktikovati preko Zoom aplikacije.

Imamo tri termina sedmično u trajanu od sat vremena, cijena je 30 KM mjesečno, tako da svi koji su zainteresovani mogu da nas potraže na Facebooku, Instagramu a možete da nas i kontaktirate”, dodala je Alma Fidahić – Zonić, instruktorica joge u u druženju ”Joga za mene”.