U fokusu

Okoliš u Tuzli “lakši” za 37 tona ilegalno deponovanog otpada!

U periodu od 19. septembra do 10. oktobra 2020. godine realizovano jedanaest manjih terenskih akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada, u kojima su učešće uzeli mladi ljudi.

Uprkos situaciji, mladi su ostali istrajni i održali akcije ekoloških akcija.eko akcije

Možda će Vas zanimati i:

Važno je istaknuti da je projekat ‘Let’s do it Tuzla’ uporedo sa realizacijom terenskih aktivnosti, intenzivno radio i na podizanju svijesti svih segmenata društva posredstvom promotivnih kampanja, koje su bile plasirane na outdoor površinama, društvenim mrežama i medijima.

Okoliš u Tuzli je sada “lakši” za 37 tona ilegalno deponovanog otpada. Na svim akcijama  učešće je uzelo ukupno 540 volontera , prenosi Tuzlanski.ba

Projekat „Let’s Do It Tuzla“ i terenske akcije koje se provode u okviru istog, sastavni su dio pokreta “Let’s Do It Bosna i Hercegovina”, odnosno “World Cleanup Day”.

Tuzla i ostali gradovi u BiH dijelom najveće ekološke globalne porodice, ujedinjene u jednoj misiji – čišća i ljepša životna sredina za sve nas!

Aktivnosti projekta podržane su od strane:

  1. kompanije “Eko život” d.o.o. Tuzla
  2. NLB Banke d.d., Sarajevo
  3. Fabrike cementa Lukavac, Garašević d.o.o.
  4. Misije OSCE-a u BiH
  5. Rudarskog instituta Tuzla
  6. Vitinke, ali  i  drugih društveno-odgovornih i ekološki orijentiranih privrednih subjekata.

Iz „Let’s do it Tuzla“ tima najavljuju da će se do kraja 2020. godine realizovati i osma po redu terenska akcija sadnje drveća čime će, po ko zna koji put, biti obogaćena pluća Grada Tuzla. Ujedinjeni u akciji! #MijenjajStanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button