Festival savremene žene – Odbojkaškim turnirom do humanog cilja

- Kategorija: Festival Savremene Žene
žene

Treći po redu Festival savremene žene je, osim odličnih predavačica koje su držale predavanja iz najrazličitijih oblasti, upriličio i humanitarni turnir u odbojci.

Na humanitarnom turniru učestvovalo je  11 ekipa iz firmi, neformalnih grupa, institucija i gradske uprave. Turnir za cilj ima prikupljanje sredstava koja će se usmjeriti u nabavku opreme za Centar za dojku.

Oktobar je mjesec borbe protiv karcinoma dojke, stoga je koincidencija da se FSŽ dešava baš u oktobru bila povod da se aktiviramo kako bismo skupili novac za aparaturu pomocu koje se radi screening tj. prevencija, jer je karcinom dojke bolest koja je uglavnom izlječiva ako se na vrijeme dijagnostikuje.

Žene Tuzle za žene i Tuzle i ruralnih dijelova do kojih primarna zdravstvena zaštita – pregled, edukacija i prevencija – često teže dolaze.

Sljedeće ekipe su uzele učešće na ovom humanitarnom turniru:

1. Vijećnice SDP-a Gradskog vijeća,

2. Grad Tuzla,

3. NLB Banka,

4. MUP TK,

5. UKC Tuzla,

6. Tuzlafarm,

7. Twisters Mame,

8. Mi Bospo,

9. AVON,

10. Mikasa,

11. Plava poliklinika.

Live stream mogli ste pratiti na Youtube kanalu Radio Kameleon, na facebook stranicama: ženski.ba,CAT Bosna i HercegovinaAvonRadio KameleonFBL magazinNarodno pozorište TuzlaFestival savremene ženeCentar za kulturu Tuzla i 24sata.hr.

Ovogodišnji Festival savremene žene ne bi bilo moguće realizovati bez podrške naših sponzora koji su prepoznali važnost ovakvog događaja za čitavu Bosnu i Hercegovinu. Naši sponzori su društveno odgovorne kompanije koje razumiju važnost uključivanja žena u sve društvene procese kao i značaj prilike da upravo one motivišu svojim uspjesima buduće generacije.

Ove godine sa nama su: NLB Banka, Bingo, Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO, EM GALLERIE, Menprom, Centralno grijanje Tuzla, ZOONO, Avon, Sarajevo osiguranje, Solana Tuzla, Konfekcija FBM, Carski vinogradi Mostar, MASA kokteli, KABIL pekara, Vlada TK i Grad Tuzla.

Facebook Comments