Dodjelom priznanja svečano završen treći Festival savremene žene

- Kategorija: Festival Savremene Žene, U fokusu
žene

Dodjelom priznanja “Super Žena solidarnosti 2020″ sinoć je i zvanično završen treći po redu Festival savremene žene.

Svi koji su bili dijelom ovog značajnog događaja, koji se ove godine mogao pratiti i putem live streama, mogli su uživati u edukativnim panelima koje su naše učesnice pripremale i u kojima je svako mogao naučiti mnogo toga novog na jedan istinski zanimljiv način.

S obzirom na zaštitne mjere i redukovane kapacitete ovogodišnjeg Festivala Savremene Žene i manifestacije “Super Žena“, nismo u prilici odabrati najinspirativnije, hrabre, progresivne, SUPER ŽENE na isti način kao do sad. Stoga smo odlučili da se titulom “Super Žena solidarnosti” zahvalimo svim formalnim i neformalnim organizacijama, grupama i pojedinkama koje su na volonterskom nivou pomagale ranjivim građanima tokom COVID-19 krize.

To su grupe/osobe koje su samostalno proizvodile i distribuisale maske i ostalu zaštitnu opremu, hranu, išle u nabavku starijim i bolesnim licima, izvodile njihove pse, skupljale humanitarnu pomoć za najranjivije slojeve našeg društva, pomagale oko kućnog školovanja djece i slično. Možda su to neke firme koje su davale svoje proizvode/usluge besplatno ili aplicirale svoje znanje i vještine u korist solidarnosti:

 1. Limenka
 2. Udruženje žena romkinja ’’Bolja budućnost’’
 3. Studenti Mašinskog fakulteta Tuzla
 4. Narodna biblioteka ”Derviš Sušić” Tuzla
 5. Narodna Biblioteka Zvornik
 6. Venus Amica
 7. Fondacija Tuzlanske zajednice
 8. #Ostanikući ORC CAT BiH
 9. Crveni Križ FBiH
 10. Snaga Žene
 11. Heroji ulice
 12. RTVTK
 13. RTV7
 14. Alma Tihić
 15. Mirsada Mehmedinović Venturini
 16. Dženana Srabović
 17. Jedni za druge, FB grupa sa osnivačicom Sandom Kreitmayer
 18. Volonterke udruženja Jedni za druge: Sabina Skenderović
 19. Mejrima Salihbašić
 20. Antonija Fazlić
 21. Mirha Smajlović
 22. Emina Imamović
 23. Dina Sejranić
 24. Alenka Tanović Hodžić
 25. Amela Jusufović
 26. Sahiba Srna
 27. Fatima Dedić
 28. Snežana Sarihodžić
 29. pomozi.ba
 30. Budi volonter

Live stream mogli ste pratiti na Youtube kanalu Radio Kameleon, na facebook stranicama: ženski.ba,CAT Bosna i HercegovinaAvonRadio KameleonFBL magazinNarodno pozorište TuzlaFestival savremene ženeCentar za kulturu Tuzla i 24sata.hr.

Ovogodišnji Festival savremene žene ne bi bilo moguće realizovati bez podrške naših sponzora koji su prepoznali važnost ovakvog događaja za čitavu Bosnu i Hercegovinu. Naši sponzori su društveno odgovorne kompanije koje razumiju važnost uključivanja žena u sve društvene procese kao i značaj prilike da upravo one motivišu svojim uspjesima buduće generacije.

Ove godine sa nama su: NLB Banka, Bingo, Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO, EM GALLERIE, Menprom, Centralno grijanje Tuzla, ZOONO, Avon, Sarajevo osiguranje, Solana Tuzla, Konfekcija FBM, Carski vinogradi Mostar, MASA kokteli, KABIL pekara, Vlada TK i Grad Tuzla.

Facebook Comments