Maida Bilal – Kroz iskrene emocije pokazala svu snagu žene

- Kategorija: Festival Savremene Žene, U fokusu
žene

Maida Bilal bila je prva govornica drugog dijela ovog dana Festivala savremene žene.

Kako je na početku svog obraćanja rekla: „Jedna sam od aktivistica koje su u svom rodnom selu Kruščici. branile rijeku.“

Prema riječima Bilal, poveznica između rijeke i žene je jedinstvena, jer i rijeka i žena daju život. Majka sam i žena i borac sam za mnoga pitanja gdje žene ne mogu da progovore u tako malim sredinama.

„Mi smo odlučno rekle stop kada je u pitanju gradnja hidrocentrala na našem području. Nakon toga se sve više žena uključivalo.“

Maida Bilal, kroz suze je govorila da je 503 dana provela u šatoru kako bi spasila rijeku Kruščicu, jer je htjela da se kroz borbu sačuva ovo riječno prirodno bogatstvo za sve nadolazeće generacije.

„Svojim emotivnim govorom je skrenula pažnju svih prisutnih o tome koliko je važno čuvati blagodati prirode i koliko su takve borbe važne, a suze koje teku su suze jake žene.“

Live stream možete pratiti na Youtube kanalu Radio Kameleon, na facebook stranicama: ženski.ba,CAT Bosna i HercegovinaAvonRadio KameleonFBL magazinNarodno pozorište TuzlaFestival savremene ženeCentar za kulturu Tuzla i 24sata.hr.

Ovogodišnji Festival savremene žene ne bi bilo moguće realizovati bez podrške naših sponzora koji su prepoznali važnost ovakvog događaja za čitavu Bosnu i Hercegovinu. Naši sponzori su društveno odgovorne kompanije koje razumiju važnost uključivanja žena u sve društvene procese kao i značaj prilike da upravo one motivišu svojim uspjesima buduće generacije.

Ove godine sa nama su: NLB Banka, Bingo, Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO, EM GALLERIE, Menprom, Centralno grijanje Tuzla, ZOONO, Avon, Sarajevo osiguranje, Solana Tuzla, Konfekcija FBM, Carski vinogradi Mostar, MASA kokteli, KABIL pekara, Vlada TK i Grad Tuzla.

Facebook Comments