BiH

Stanivuković razmišlja o vanrednim izborima, a banjalučki SNSD ga poziva na ostavku













Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković nedavno je najavio mogućnost vanrednih izbora u ovom gradu nakon čega ga je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić pozvao da podnese ostavku.

“Intezivno razmišljam sa svojim timom o izborima u Banjoj Luci, razmišljamo da ja tako nešto predložim. Građani ne zaslužuju ili mene kao gradonačelnika ili njih kao skupštinsku većinu, jedno s drugim ne ide.

Stanivuković je otvorio ovu opciju.

“Ja nemam problem da svoj mandat stavim na raspolaganje i da se bira novi gradonačelnik, možda se i kandidujem. Ovakvo maltretiranje svih nas, pa i vas medija, nije dostojno najvećeg grada RS-a”, rekao je Stanivuković.

Ovo je izjavio nakon skupštinskog kolegija na kome su skinute brojne tačke, a rasprava o rebalansu ostavljena za sami kraj godine.

U rivalskom SNSD-u ovu izjavu su dočekali spremno i pozvali Stanivukovića da napusti kormilo.

“Vidjet ćemo već sljedeće sedmice kako će se grčevito i svim sredstvima boriti da ostane na tom mjestu, okrivljujući sve i svakoga, samo ne sebe, koji je najveći krivac za stanje u kojem se danas Banja Luka nalazi. Mi ga pozivamo da jednom bude iskren i dosljedan i da podnese ostavku. A na kraju krajeva, da kažem, i protiv svoje volje i želje, ako bude u interesu spasavanja Banja Luke, možda se i ja kandidujem za to mjesto. Јer, ovo je postalo nepodnošljivo”, istakao je Đajić.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button