Sport

Neuništiva bratska ljubav : Preponosan sam, velike stvari te čekaju!




U proteklom periodu, često smo spominjali fantastičnu braću Emkić: Igora i Gorana.

Igoru, sjajnom kickboxeru sa zavidnom karijerom i imenom ispisanom u svim rang listama, je cijeli region, čvrsto držao palčeve u nastupu na K 1 World Grand Prix, koji je održan u subotu u Mejdanu.

Iako u konačnici poražen u finalnoj borbi, on je uistinu neko čije ime se u svijetu borilačkih vještina s poštovanjem spominje. Mlađi brat Goran, vidno ponosan, nakon World Grand Prix Euro na Facebook profilu starijem bratu je poručio :

“Sada kada su se sve strasti smirile mogu samo reći da sam preponosan na tvoj nastup na K1 turniru u Tuzli. Uvijek sam najveći kritičar prema tebi kao i prema sebi, ali u Mejdanu si me naprosto oduševio! Odraditi tri teška meča za jednu noć sa vrhunskim protivnicima i osvojiti drugo mjesto na K1 Turniru (u jednoj “ligi prvaka kick boxa” ) je ogromna stvar!

Mrvice su nas dijelile nad velikim slavljem ali za neke stvari se i zvijezde moraju osmijehnuti..

Sa izlomljenim nožnim prstima i lijevom nogom koja je bila u obimu dvije normalne si izašao na ring, stisnuo zube i ostavio dušu i srce!

To samo mogu veliki šampioni!

Timur je sada imao sreće, mislim da ni njemu nije jasno kako je ostao na nogama, ali drugi put ni ona mu neće biti dovoljna!

Idemo dalje! Velike stvari te čekaju!”

Velike stvari ga zaista čekaju, a ovaj poraz mu je samo podstrek da bude još bolji i jači. U svoju listu ga ne treba upisati kao poraz, nego kao najjači vjetar u leđa i iskorak ka novim titulama, kojih će, sigurni smo, biti na pretek.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button