Sport

(FOTO) Magazin u Gradačcu odradio prvi trening: Zvijezda je najveći klub u regiji!










Novi trener Zvijezde, Bojan Magazin izvršio je prozivku nogometaša i započeo sa pripremama za proljetni dio Prve lige Federacije BiH, u koji gradačačka ekipa ulazi sa četvrte pozicije.

Magazin, koji je zamijenio na tom mjestu Darka Vojvodića, trenirao je ekipu Tekstilca iz Dervente tri godine i u prošloj godini je proglašen za najuspješnijeg trenera Dobojske regije.

Iako je bez nekog velikog iskustva kao trener, kao nogometaš je imao dugu i uspješnu karijeru. Nastupao je za mnogo klubova, a potrebno je istaći da je igrao za: Igman (Konjic), Sutjesku (Nikšić), Mladost (Gacko), Budućnost (Podgorica), Leotar, Sarajevo i u nekoliko navrata za ekipu Modriče odakle i dolazi u Gradačac.

Sa njim je kao pomoćni trener stigao njegov pomoćnik iz Tekstilca, Budimir Luković. U stručnom štabu će se još nalaziti i treneri golmana Zdravko Đurić i Hazim Nukić-Babura.

“Prije dolaska u Zvijezdu dvoumio sam se da prihvatim ponudu ekipe iz Orašja, ali je prevagnulo to što je Zvijezda najveći klub u regiji i prihvatio sam taj izazov. Ne obećavam kule i gradove, samo mogu obećati rad i trud, da se postigne što više. Nadam se da ćemo uspjeti stvoriti jaku ekipu, a ako budemo u mogućnosti zašto ne i Premijer liga. Prije svega puno je rada pred nama i idemo utakmicu po utakmicu”, rekao nam je Magazin, te iznio planove ekipe u pripremama za nastavak sezone.

“Prve dvije sedmice ćemo provesti radeći na stadionu u Gradačcu, po potrebi u sali zbog vremenskih uslova i u teretani. Za 28. januar smo ugovorili kontrolnu utakmicu u Banja Luci protiv ekipe Željzničara jer tamo ima vještačka podloga. Do tada slijedi rad i stvaranje ekipe.”

Saznali smo da su klubu prijavili odlazak trojica nogometaša: Islamagić, Mujagić i Stefanović, dok su Lupić, Gluhić i Huseinbašić dobili ispisnice. U klub se vratio golman Prljača, a na treningu je primjećen i Fačić koji je bio u Radniku iz Bijeljine i vjerovatno se vraća u staru ekipu. U narednim danima znaće se da li će i ko pojačati gradačačkog Prvoligaša.

Tekst: Suad Krajnović



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button