Tuzla

Tuzla: Počinju tehnološke probe sistema centralnog grijanja

Iz preduzeća Centralno grijanje Tuzla obavijestili su korisnike da su u završnim pripremama za sezonu grijanja 2020/2021. Tehnološka proba će početi danas i toplina će se osjetiti u prvim objektima u poslijepodnevnim satima, navode iz Centralnog grijanja.

Dijelovi grada Tuzla će se zagrijavati po proceduri tehnološke probe sistema daljinskog grijanja. Bit će pokrenuta cirkulacija mrežne vode kroz magistralni vrelovod i dio vrelovodne i toplovodne mreže te toplinske podstanice.

U narednih nekoliko dana vršiti će se provjera režima u toplom stanju i svi objekti u kojima su ispravne instalacije centralnog grijanja će biti testirani u toplom stanju. U saradnji sa upraviteljima u gradu Tuzla instalacije centralnog grijanja u objektima kolektivnog stanovanja u tehnološkoj probi bit će definitivno ispitane i u toplom stanju.

Možda će Vas zanimati i:

Korisnici, vlasnici vrelovodnih toplinskih podstanica i mjerno regulacionih stanica kada uoče cirkulaciju u primarnom dijelu podstanice mogu pozvati svoje servisere da adekvatno izvrše puštanje podstanice.

Također obavještavamo korisnike da predstavnici Centralnog grijanja Tuzla prate službene podatke o vanjskim temperaturama za Grad Tuzla u 21:00 i kada se ispune uslovi za početak sezone grijanja definisani članom 24. „Opštih uslova za priključenje na sistem daljinskog grijanja i isporuku toplinske energije“ za Grad Tuzla bit će proglašen i zvanični početak sezone grijanja, saopćeno je iz Centralnog grijanja.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button