Kinezi su iskopirali i klasike, uskoro u prodaji

- Kategorija: Zanimljivosti
Kinezi su iskopirali i klasike, uskoro u prodajiKinezi su iskopirali i klasike, uskoro u prodaji

Songsanu ovo nije bilo dovoljno pa je predstavio i Summer, svoju interpretaciju Volkswagenovog transportera T1

KINEZI SU ISKOPIRALI I KLASIKE, USKORO OVAJ  AUTOMOBIL U RPODAJI…

Pekinški salon automobila obiluje zanimljivim novitetima, a mnogima je za oko zapeo jedan štand, zbog kojeg su se pojedini obožavatelji razbjesnili.
Da, Kinezi su opet kopirali zapadne klasike, i to su napravili toliko očito da su mnogi mislili kako se radi o originalima. Oba automobila dolaze pod markom Songsan.

kinezi su iskopirali i  Corvette C1, klasika otprije 70 godina. Ok, nije 100-postotna kopija, a oni se pritom i ne trude sakriti poveznicu s američkim klasikom. Na svoju su stranicu čak stavili fotografije holivudskih zvijezda kako voze originalnu Corvette.

Ovaj pak nosi ime SS Dolphin, a pokreće ga hibridni pogon s 1.5 benzincem, preuzet od BYD-a. Baterija je kapaciteta 16 kWh i pruža električni doseg od oko 100 km. 100 km/h ima za odličnih 4,9 sekundi. I sad ono najbolje, ovaj model ide u prodaju, i to po cijeni od oko 590.000 CNY, što je oko 86.000 dolara.

Songsanu ovo nije bilo dovoljno pa je predstavio i Summer, svoju interpretaciju Volkswagenovog transportera T1. Poput originala ima podizni krov, oprema je luksuzna, a pogon kao na prijašnjem modelu. No za razliku od kineske Corvette ovaj je još uvijek prototip.
Posljednje informacije govore kako će u prodaju ipak ići, i to polovinom sljedeće godine…
Izvor: Fokus.ba

Slične objave

Facebook Comments