U BKC promovisana naučna knjiga Hirurgija/Kirurgija

U Velikoj Sali Bosanskog kulturnog centra TK predstavljena naučna knjiga „Hirurgija/Kirurgija“ koja je djelo eminentnih  profesora hirurgije iz pet medicinskih fakulteta, Tuzle, Sarajeva,  Banja Luke, Mostara i Foče. Knjiga je rezultat zajedničkog rada 16 autora i 11 koautora, ima 1246 stranica i 22 poglavlja, glavni urednici  ove jedinstvene knjige su iz Tuzle, prof. dr. Samir Delibegović, prof. dr. Fuad Pašić i prof. dr. Goran Krdžalić.
Prof. dr. Fuad Pašić  jedan od urednika u svom obraćanju prisutnima na promociji, naveo da je ovo  druga promocija, poslije održane u Sarajevu, sa napomenom da će se ista održati još  u tri grada u kojem se nalaze medicinski fakulteti u BiH. Knjiga je namijenjena studentima medicine, specijalizantima hirurgije i svima onima koji vole hirurgiju, a koji su do sada koristili stručnu literaturu iz Srbije i Hrvatske, kazao je prof. dr. Pašić.

Na promociji knjige prisutnim su se obratili i prof. dr. Mirsad Hodžić , prof. dr. Goran Krdžalić,  iz UKC Tuzla, prof. dr. Miroslav Bekavac Bešlin iz Hrvatske, prof. dr. Radmil Marić iz Univerziteta  Foča, zatim rektorica Univerziteta Tuzla prof. dr. Nermina Hadžigrahić a putem video linka iz Beograda prof. dr. Božina Radević  i prof. dr. Aleš Tomažić iz Slovenije.

Ovu knjigu izdala je Izdavačka kuća “Dobra knjiga” iz Sarajeva.

Na kraju autori knjige su na promociji poklonili svoju knjigu jednoj od najboljih studentica, završne godine Medicinskog fakulteta u Tuzli, Kenani Ljuci.
Ovu predstavljanje uveličala je muzička umjetnica Maja Sar ( Maja Satihodžić).

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments