U fokusu

Novi detalji pada aviona kod Loznice

U okolini Loznice u Srbiji, u ataru sela Brasina, srušio se vojni avion MiG 21, potvrdilo je Ministarstvo odbrane Srbije. Avion je pao u blizini sela Brasina, na obroncima Gučeva. Prema prvim informacijama riječ je o vojnom avionu u kojem su bila dva vojna pilota, piše Telegraf. Za sada nema potvrđenih informacija o poginulim osobama.

Nezvanično, povrijeđen je i mještanin u čije je dvorište pao avion.

Možda će Vas zanimati i:

“Tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka jutros oko 9 sati srušio se avion MiG-21 Vojske Srbije u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika. Na lice mjesta upućena je ekipa Službe traganja i spasavanja Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i nadležni organi”, saopćilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Na mjesto događaja stigle su vatrogasne ekipe, ekipe policije koje osiguravaju mjesto događaja u očekivanju nadležnih državnih istražnih organa.

“Kako tvrde očevici, avion je u niskom letu iz pravca Cera preletio preko Gučeva ka Zvorniku i napravio krug. Poslije toga čula se strašna buka. Niko sa sigurnošću ne može da potvrdi o kojem avionu je riječ, vojnom ili civilnom. Vatrogasne jedinice odmah su upućene na mjesto nesreće”, piše lokalni portal InfoLo.

Vučić je dobio informacije o padu aviona, potvrdivši da je riječ o vojnoj letjelici:

– Dobio sam informaciju da smo imali nesreću sa starim “migom-21” – istakao je Vučić.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button