Mourinho i golmani Tottenhama otkrili da je gol u S. Makedoniji kraći za pet cm

- in Fudbal, Sport, U fokusu
mourinho

Trener Tottenhama Jose Mourinho se nakon pobjede njegovog tima protiv Škendije u Sjevernoj Makedoniji rezultatom 3:1 u trećem pretkolu Evropske lige požalio da golovi na Nacionalnom stadionu Toše Proeski u Skoplju nisu imali ni iste ni pravilne dimenzije.

Nakon što je ta informacija potvrđena, odnosno nakon što je ustanovljeno da je gol kraći za 5 cm, organizatori utakmice donijeli su nove, ispravne golove, pa je meč odigran bez problema.

“Prije utakmice moji golmani su mi se žalili da je gol manji, lično sam otišao da provjerim to, jer znam kako izgleda gol, iako nisam golman. Kada sam ispružio ruku, bilo mi je jasno da nešto nije uredu, nazvali smo delegata UEFA-e, još jednom pregledali gol i na kraju ga promijenili”, istakao je Mourinho.

Iz Škendije, kluba s kojim je Tottenham igrao u trećem pretkolu, kažu da nemaju veze s ovim propustom te da su i oni uzeli stadion i teren na korištenje samo za evropski meč.

“Ovo nije naš stadion i unajmili smo ga za ovu utakmicu. Nismo ni slutili da su golovi manji nego inače, ali eto, na kraju nije bilo problema jer smo ih promijenili i završili posao”, istakli su iz PR službe ovog tima.

Golove za pobjedničku momčad u ovoj utakmici postigli su Lamela, Son i Kane, a jedini gol za domaće igraće postigao je Nafiu u 55. minuti.

Facebook Comments