Poseban dan sa posebnim oduševljenjem: Još jedna posjeta ZOO vrtu ”Bingo”

- Kategorija: Tuzla

Postoje djeca koju ni nakon mnogo godina nećete zaboraviti. Nisu to djeca koja su najbolja ili najlošija. To su djeca koja vas svojim životom „natjeraju“ da ih se sjećate dok i vaš život traje, koja vas natjeraju da nabacite osmjeh na lice i kada je teško, to su djeca koja su zaista po mnogo čemu posebna.

Bingo d.o.o u saradnji sa Radio Kameleonom i Tuzlanskim Valterom po drugi put ruši barijere i svojim postupcima dokazuje i pokazuje da svi možemo biti jednaki i sretni.

U utorak 22. Septembra 2020. Godine organizovan je izlet u Zološki vrt Bingo za djecu sa poteškoćama u razvoju iz ”Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla”

(JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla kao svoju primarnu djelatnost ima odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju učenika sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju kao integralni dio općeg odgojno-obrazovnog sistema).

Djeca sa roditeljima i dijelom zaposlenih iz Zavoda obišli su cijeli ZOO vrt Bingo, posebno se radujući životinjama, a kasnije i besplatnim igrama kao i hranom i pićem koje im je obezbijedio Bingo d.o.o.

”Prije svega želim da se zahvalim Radio Kameleonu, Bingu koji je domaćin ovdje , Bingo ZOO VRTU i  Valteru Tuzlanskom koji nam je sve ovo organizirao. Ovo je veliki dan za našu djecu pogotovo što imamo dosta učenika koji nikada nisu bili u ZOO vrtu. S’ obzirom da smo imali ovu Covid situaciju i ovo vrijeme koje nisu pohađali nastavu tako da je njima ovo stvarno radostan dan tako da su jako sretni i zadovoljni”, kaže za Radio Kameleon Damir Muratović, pedagog/psiholog ”Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla”.

Djeca sa poteškoćama u razvoju su prvenstveno djeca. Djeca koja zrače pozitivnošću, zaigrana i radosna bića koja neizmjerno žele otkriti i istražiti svijet oko sebe.

Šta je naš zadatak u svemu tome? Na nama je da im to pokažemo i omogućimo.

Facebook Comments