U fokusu

Kako bežično povezati telefon i laptop

Kako se često zaboravi kablo od mobitela kod kuće baš u tom trenutku kada zatreba, problem se može riješiti u samo četiri koraka…

Kako biste uspjeli bežično povezati android telefon i laptop, potrebno je da oni budu prijavljeni na istu bežičnu (wireless) mrežu.

Druga neizostavna stvar jeste besplatna aplikacija AirDroid koju možete preuzeti sa Google Play trgovine (Google market) i instalirati na vaš uređaj.

Nakon što ste uspješno preuzeli aplikaciju i provjerili da su vaši uređaju uredno konektovani, možete procesu pristupanja Android uređaju.

Kako bežično povezati telefon i laptop

1. Nakon što ste preuzeli i pokrenuli AirDroid aplikaciju dočekat će vas par ekrana s kojima se možete upoznati ovom aplikacijom pritiskom na Sljedeće. Ukoliko želite preskočiti ovaj dio, samo pritisnite Start.

AirDroi

Nisu nam potrebni nikakvi kablovi, a vrlo je pohvalno što program koristi https sigurnosni protokol kako bi šifrirao podatke.

2. Nakon što pokrenemo program, vidjet ćemo upute na ekranu. Prvo što trebamo učini je otvoriti naš zadani web preglednik i upisati adresu web.airdroid.com. Kada se stranica otvori jednostavno upišemo kod koji vidimo na Android uređaju i kliknemo na Login kao što vidimo na slici.

Airdroid1

3. Nakon što ste uspješno spojili laptop i vaš uređaj, vidjet ćete potvrdni ekran. AirDroid sadrži i mnogobrojne pregledne i brze alate kao što su informacije o uređaju, preglednik datoteka i dr.

AirDroid2

4. Nakon što ste uspješno utipkali lozinku, otvorit će se AirDroid web sučelje. Preko njega dobivate mogućnost upravljanja svojim Android uređajem. Kao što vidite na slici dole, možete pristupiti svim porukama, kontaktima, muzici, aplikacijama, zvukovima, datotekama, slikama, zabilježenim pozivima i dr.

AirDroid3

Izvor: eKako

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button