Najmlađi pobjednik Tour de France u 116 godina Slovenac Pogačar

- Kategorija: Biciklizam, Svijet, Tuzlanski Valter

Slovenac Tadej Pogačar (UAE Emirates) pobjednik je ovogodišnjeg izdanja najveće svjetske biciklističke utrke “Tour de Francea” koja je završila u nedjelju u Parizu.

Mladi Pogačar, koji će u ponedjeljak napuniti 22 godine, nakon tri sedmice vožnje po Francuskoj ostvario je 59 sekundi bolje vrijeme od svog devet godina starijeg sunarodnjaka Primoža Rogliča (Jumbo-Visma) koji je završio na drugoj poziciji, odnosno 3:30 minuta od trećeg Australca Rchiea Portea (Trek-Seagafredo).

Na putu ka velikoj pobjedi Pogačar je ostvario tri etapne pobjede, a najvažnija je bila ona subotnja kada je u 36.2 dugačkom pojedinačnom kronometru ostvrio 1:56 minuta bolje vrijeme od Rogliča te zaostatak od 57 sekundi pretvorio u prednost od 59 sekundi. U nedjelju je samo trebao proći ciljem 122 kilometra duge etape od Mantes-la-Joliea do Elizejskih poljana u Parizu što je bez problema i učinio.a Tour de Franceu.

Ne mogu vjerovati da sam ga osvojio. Nevjerojatno! Izjavio je Tadej Pogačar.

Svim stručnjacima, svim njegovim kolegama bilo je jasno da će ga osvojiti, ali nitko nije mislio da će se to dogoditi već sada.

Facebook Comments