Festival Savremene ŽeneU fokusuValter Tuzlanski

Prijem kod gradonačelnika Tuzle, za organizatorice/organizatore 3. Festivala savremene žene u Tuzli

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, susreo se u petak, 17.9.2020. godine sa organizatorima 3. Festivala savremene žene, Edinom Selesković, direktoricom Festivala, Zlatkom Berbićem, direktorom Radija Kameleon i saradnicama Andreom Tešanović i Amrom Avdić. Sastanku su prisustvovale Asja Redžić, pomoćnik gradonačelnika za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu i Svjetlana Kakeš, rukovodilac Stručne službe za poslove gradonačelnika.

Festival savremene žene se ove godine održava u Tuzli u periodu od 8. do11. oktobra.Prema riječima organizatora, učešće na festivalu će uzeti  80 govornica, moderatora i moderatorica iz čitavog svijeta koji će dati svoj doprinos i pečat festivalu, a do sada je ovaj festival ugostio više od 500 govornica koje su podijelile svoja iskustva te na taj način motivisale mnoge mlade ljude.

„Ove godine želimo još jače pokazati zajedništvo i solidarnost, zajedno slaviti uspjeh, pokazati da smo tu jedna za drugu, da učimo još snažnije iz priča najuspješnijih žena regije i svijeta, da ćemo biti humane kroz turnir u odbojci skupljajući novac za mamograf zbog svih onih žena kojima je to potrebno.Ovogodišnji festival će biti u kombinaciji online i offline predstavaljanja govornica, kako bi se ispoštovale sve preventivne epidemiološke preporuke i mjere“, izjavila je Edina Selesković, te zahvalila gradonačelniku na podršci za prethodna dva i za ovogodišnji 3. Festival savremene žene.

Gradonačelnik je izrazio podršku organizaciji Festivala, ističući posebno opredijeljenost i spremnostorganizatora da ne otkazuju ovogodišnji Festival i da organizaciju prilagode uslovima pandemije, ne umanjujući pri tome visoke kriterije kod odabira govornica, učesnica i sadržaja ovogodišnjeg Festivala savremene žene.Gradonačelnik Imamović je iskoristio priliku i da Edini Selesković, čestita na velikom međunarodnom priznanju, na svjetskoj nagradi “World Citizen Artists Award 2020“, koju uručuje sedam cijenjenih fondacija i kulturnih institucija Velike Britanije. Umjetmnički rad Edine Selesković „Beating Heart“ izabran je među hiljadama umjetničkih djela iz cijelog svijeta.„Vaš rad je dokaz da se i u Bosni i Hercegovini može postići rezultat koji predstavlja svjetske standarde, koji je spoj umjetnosti, novih tehnologija i talenta, a vaš uspjeh je značajan poticaj za mlade generacije“, rekao je gradonačelnik Imamović, čestitajući umjetnici Edini Selesković na velikom međunarodnom priznanju.

Ovogodišnji Festival savremene žene ne bi bilo moguće realizovati bez podrške naših sponzora koji su prepoznali važnost ovakvog događaja za čitavu Bosnu i Hercegovinu. Naši sponzori su društveno odgovorne kompanije koje razumiju važnost uključivanja žena u sve društvene procese kao i značaj prilike da upravo one motivišu svojim uspjesima buduće generacije.

Ove godine sa nama su: NLB Banka, Bingo, Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO, EM GALLERIE, Menprom, Centralno grijanje Tuzla, ZOONO, Avon, Sarajevo osiguranje, Solana Tuzla, Konfekcija FBM, Carski vinogradi Mostar, MASA kokteli, KABIL pekara, Vlada TK i Grad Tuzla.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button