LifestyleSport

Talentovana djevojčica Irma Jukić: Želim nastaviti osvajati medalje










Malo je talenata kao što je to Irma Jukić, 12-godišnja djevojčica koja je tek završila VI razred u Osnovnoj školi “Brčanska Malta” u Tuzli, a vitrine njene radne sobe ispunjene su brojnim medaljama, diplomama i peharima iz raznih oblasti, piše portal živinice.ba.

Sve razrede do sada završila je odličnim uspjehom, uz sve petice. Uz to završila je treći razred osnovne muzičke škole – odsjek Violončelo, takođe odličnim uspjehom. Sa svoje četiri godine prvi put ulazi u sportsku salu Kluba sportske gimnastike Tuzla, a 2010. godine prelazi u KRSG “Sloboda” Tuzla i od tada počinje njena prva ljubav prema ovom sportu na bijelom tepihu ritmičkoj gimnastici.

Od tada slijede godine vrijednog rada sa iskusnim profesionalcem ovog sporta, trenericom Svitlanom Tinjić, godine truda, odricanja i mnogobrojnih uspjeha, kako na domaćem, regionalnom, tako i na međunarodnom nivou.

Od ukupno 60 medalja i još toliko diploma sa učešća, možemo izdvojiti učešća na međunarodnim turnirima sa jakom konkurencijom: bronza u Udinama, zlato u Budimpešti, bronza u Aradu, bronza i srebo u Pečuhu, te medalje u Krakowu, Nirnbergu, Zagrebu, Osijeku…

Osam je godina u ovom sportu, ni jednog trenutka nije pomišljala odustati, niti zamijeniti nekim drugim sportom. O daljim planovima ova uspješna djevojčica kaže:

“Iako je u toku školski raspust, u klubu traju pripreme, tako da sa svojim trenerima i klupskim drugaricama imam treninge svaki dan po četiri sata, zatim putujemo na pripreme u Kupare kraj Dubrovnika. Nakon Kupara imamo pauzu od 15-tak dana, dok ćemo u avgustu imati završne pripreme u Tuzli, koje su ujedno i najava nove takmičarske sezone 2017/18. godinu, koja počinje domaćim turnirom u Mejdanu 30. septembra. Nastojaću nakon kvalitetnih priprema nastaviti sa osvajanjem medalja. Takođe, ne zapostavljam školu, radim naporno pa ni rezultati ne izostaju”.

Velika Irmina podrška je mama Mirjana, inače Živiničanka, koja joj je omogućila uslove za školsko napredovanje, ali i postizanje velikih sportskih rezultata. Pred Irmom je još mnogo rada, a kako to ona zna najbolje govore medalje koje je osvojila na mnogima turniraima i kojih će sigurno biti još mnogo, jer njeno vrijeme tek dolazi.

Izvor: živinice.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button