Festival Savremene ŽeneSuper ŽeneU fokusuZanimljivosti i zabava

Irma Baralija – političarka koja je historijskim potezom vratila izbore u Mostar

Festival savremene žene povezuje i podržava sve uspješne priče regije i Bosne i Hercegovine, ali i ciljano motiviše mlade žene. Ko ili šta je savremena žena danas? Ambiciozna, kreativna, hrabra, pokretač pozitivnih promjena…ona preuzima odgovornost i umrežava se.

III. Međunarodni Festival savremene žene održat će se ove godine od 08. do 11. oktobra u Tuzli. Blizu 80 govornica, moderatora i moderatorica, umjetnica iz čitavog svijeta učiniti će i ovaj Festival događajem za pamćenje.

III. Festival imati će dijelom drugačiju formu ali će se fizički dogoditi u Tuzli uz poštivanje epidemiološko-zaštitnih mjera i preporuka.

Festival savremene žene povezuje i podržava sve uspješne priče Bosne i Hercegovine, regije i svijeta ali i ciljano motiviše mlade žene. Do sada je ugostio više od 500 govornica koje su podijelile svoja iskustva i inspirisale mnoge mlade ljude.

“U skladu sa važećim naredbama i preporukama Krzinog štaba Ministarstva zdravstva,
koje se odnose na mjere suzbijanja širenja pandemije korona virusa i ograničenju broja prisutnih u zatvorenom prostoru, a kako bismo većem broju zainteresovanih omogućili prisustvo programu Festivala prilagodili smo i pravila registrovanja.”  kazali su ispred organizacionog tima Festivala.

Program Festivala savremene žene podijeljen je na dvije sale tokom 9. i 10. oktobra.

Svaka sala, svaki dan Festivala je podijeljena u dva slota: jutarnji i popodnevni.

Registrovati se možete na više odabranih slotova.

Na mail adresu će vam stići potvrda o registraciji koju pokazujete na ulazu u salu.

Registracije su besplatne.

Registrujte se na OVOM linku.

PROGRAM FESTIVALA ĆE BITI DOSTUPAN I PUTEM LIVE STREAMA.

Pogledajte program, teme i govornice Festivala na OVOM linku.

Ovogodišnji Festival savremene žene ne bi bilo moguće realizovati bez podrške naših sponzora koji su prepoznali važnost ovakvog događaja za čitavu Bosnu i Hercegovinu. Naši sponzori su društveno odgovorne kompanije koje razumiju važnost uključivanja žena u sve društvene procese kao i značaj prilike da upravo one motivišu svojim uspjesima buduće generacije.

Ove godine sa nama su: NLB Banka, Bingo, Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO, EM GALLERIE, Menprom, Centralno grijanje Tuzla, ZOONO, Avon, Sarajevo osiguranje, Solana Tuzla, Konfekcija FBM, Carski vinogradi Mostar, MASA kokteli, KABIL pekara, Vlada TK i Grad Tuzla.

Kao i svaka učesnica koja će učestvovati na Festivalu savremene žene, Irma Baralija je svakako jedna od mnogih učesnica koja je ostvarila izuzetne rezultate u okvirima svojih djelovanja.

Predstavljamo vam Irmu Baraliju jednu od govornice na III Festivalu savremene žene koji će se održati od 08. do 11. oktobra u Tuzli.

Irma je diplomirala 2008. godine na Odsjeku za filozofiju i sociologiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu. U oktobru 2009. godine postala stipendistkinja Kraljevine Španije za dvogodišnji magistarski studij Političkih nauka na Univerzitetu Complutense u Madridu. Magistrirala 2011. godine a magistarski rad joj je bodovan kao najbolji na pomenutom studiju u toj akademskoj godini.

Iza sebe ima dugogodišnje profesorsko iskustvo u mostarskim gimnazijama kao i Koledžu ujedinjenog svijeta.

Posvećena borbi za jednakopravnost svih građana i građanki u BiH, s trenutno posebnim fokusom na političko pitanje grada Mostara.

U njenoj biografiji ostat će upisano da je dobila tužbu protiv BiH koja je kao država prekršila Europsku konvenciju o ljudskim pravima jer nije provela obavezujuću odluku suda BiH iz 2010. Da mora prilagoditi ustavu diskriminirajuće odredbe izbornog zakona koje se odnose na Mostar.

Pripremajući se za Festival savremene žene Irma nam je kazala o čemu ćete moći slušati u okviru njenog panela:

„ Ja imam čast da ću govoriti zajedno sa kolegicama Lanom Prlić iz SDP-a i kolegicom Sanelom Prašović Gadžo iz SBB-a. Mi ćemo govoriti na temu „Možemo li bolje?“  ali i pored toga govoriti ćemo o nekim drugim primjerima iz svih sfera života. Dakle, šta svako od nas može učiniti da nam svima bude bolje. Vjerujem da će biti prilično interesantno. Potruditi ćemo se i nadam se da ćemo doprijeti do publike.“

Irma  nam je odgovorila i na pitanje zašto ona misli da je važno da se baš ove godine održi Festival savremene žene:

„ Mislim da je Festival savremene žene jedan nevjerovatno pozitivan projekat  i ja kao neko iz Mostara bih voljela da imamo nešto makar slično kod nas. Zaista se nadam da  će organizatori i organizatorice uspjeti da realizuju Festival i da će sve proći u najboljem redu jer ova godina je ne samo za nas u Bosni i Hercegovini već i za čitav svijet obilježena pandemijom Covid – 19 i mnogo smo izloženi negativnim informacijama. Trebaju nam pozitivne priče a ovaj Festival je sigurno jedna takva. Radujem se što ću biti dio toga.“

Nemojte propustiti priliku da budete dio ovogodišnjeg Festivala savremene žene a sve informacije pratite putem naših društvenih mreža i svakako web stranice www.fsz.ba.

Ovog Festivala još više #HrabroŽenski udružimo snage!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button