Tajne svrhe predmeta: Za šta služi mali džep ili rupa na tavi?

- Kategorija: U fokusu
Tajne svrhe predmeta: Za šta je coflek na kapi ili rupa na tavi?Tajne svrhe predmeta: Za šta je coflek na kapi ili rupa na tavi?

Predmeti koje koristimo na svakodnevnoj bazi zapravo imaju svoju tajnu svrhu. Primjerice, rupa na tavi služi za držanje drvene kašike, a mali džep na farmericama za držanje sata ili kompasa…

Tajne svrhe predmeta koje svakodnevno koristimo i viđamo…

1. Coflek na vrhu kape prvobitno je imao više funkcionalne koristi nego samo davanje modnog izričaja. Dodan je kako bi zaštitio mornare od udaranja u stropove na brodovima tijekom nevremena

2. Izvorno, margine se nisu stavljale za bilješke. One su umjesto toga bile zaštita za informacije koje su pisale unutra od štakora, koji su voljeli grickati rubove papira.

3. Mali i naizgled beskorisni džepovi na trapericama služili su za držanje sata ili kompasa.

 

4. Ručke za tavu dizajnirane su tako da drži pribor, odnosno kuhaču kako bi se izbjegao nered.

5. Mali trokut na zaslonu u vašem automobilu označava bočnu stranu automobila na kojoj je otvor za ulijevanje benzina. (je li lijevo ili desno)

6. Male izbočine postavljene na F i J slovima na tipkovnici pomažu ljudima da pravilno postave lijevu i desnu ruku, a da ne moraju gledati.

 

7. Četke sa svake strane pokretnih stepenica potiče ljude da se udalje od ruba, što znači da je manje vjerovano da ćete zapeti s torbom ili vezicom od cipela.

Izvor: 24 sata

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Slične objave

Facebook Comments