Četiri najgore jutarnje navike kojih se morate hitno riješiti

- Kategorija: U fokusu
Četiri najgore jutarnje navike kojih se morate hitno riješitiČetiri najgore jutarnje navike kojih se morate hitno riješiti

Jutro određuje cijeli dan koji je pred vama, pa greškice koje činite ujutro mogu itekako uticati na dalju produktivnost. Donosimo četiri najčešće jutarnje pogreške koje biste trebali izbjegavati.

Iritantno buđenje

Budite li se uz alarm s mobitela pripazite da to ne bude zvuk ili melodija koja vas iritira. Buđenje uz iritirajuće zvukove može uzrokovati da cijeli dan budete loše volje.

Žurba

Pokušajte se ranije probuditi kako biste u miru obavili jutarnje rituale prije odlaska na posao. Probudite li se napeti jer se plašite da ćete zakasniti na posao i sve obavljate u žurbi, nećete ostaviti dovoljno vremena mozgu da se pripremi za novi početak dana.

Ne doručkujete

Pogrešno je da se primate za telefon i provjeravate e-mailove ili zovete poslovne suradnike čim se probudite. Iako vam se čini kao da ćete uštedjeti  na vremenu i da radite nešto korisno, Vi u stvari činite upravo suprotno. Na taj način mozgu ne osiguravate dovoljno vremena da se odmori i opusti, a što vam je potrebno s obzirom na zadatke koji su pred vama. Stoga se preporuča da dan započnete što je moguće opuštenije.

 

Izvor: net.hr

Slične objave

Facebook Comments