“Aurum bags” Tuzla – Ručni radovi Amne Drvišbegović

- Kategorija: Tuzla, U fokusu, Zanimljivosti
Aurum bags

Studentica IV godine RGGF – a u Tuzli, Amna Dervišbegović svoje slobodno vrijeme je iskoristila u izradi torbica i ruksaka.

“Uvijek sam imala afinitet prema umjetnosti i ručnom radu. Često sam preplavljena idejama šta bih crtala i pravila. Tako su i torbice jedna od mojih ideja koje sam  pretočila u djelo.” rekla je Amna Dervišbegović za Radio Kameleon.
Amna je odrasla u porodici gdje su žene voljele i znale šiti, krojiti i heklati. Uz njih je dosta toga naučila, pa je tako odlučila i sama pokušati napraviti torbicu.
“Moja prva torbica je bila poklon samoj sebi za rođendan. Naišla sam na mnoga odobravanja i oduševljenost, jer su moje torbice bile nešto novo i nestereotipno. Tako sam odlučila svoj hobi predstaviti svima na stranici  Aurum bags.” izjavila je Amna.
Materijal od kojeg su napravljene torbe je pamuk,često u kombinaciji sa biserima i cvijećem. Pored torbica i ruksaka, Amna pravi i rajfove za kosu. U skorijoj budućnosti nada se da će moći predstaviti i zimske kape i šaleve za predstojeće hladne dane.

Facebook Comments