Počeo program obilježavanja “Dani općine Lukavac”

- Kategorija: U fokusu
dani općine

Povodom programa obilježavanja „Dani općine 2020“, načelnik općine Lukavac je priredio program obilježavanja “Dani općine Lukavac”.

Program obilježavanja počeo je 12. septembra sa koncertom Big Brothers  Band, koji je održan na platou JU Centra za kulturu Lukavac.

U nedjelju, 13. septembra obilježen je “Dan dječijeg osmijeha” uz mini školicu sporta, bike-tour Lukavac, face painting, te učešće Crvenog križa Lukavac koji su imali svoje klovnove i podjelu balona.

Dani općine Lukavac trajat će do 17. septembra. U naredna tri dana posjetitelji mogu posjetiti izložbu fotografija autora dr. Georgija Lazarova pod nazivoma „Lukavac u periodu od 1951 – 1960. godine“ koja će se održati 15. septembra sa početkom od 12 sati.

U srijedu, 16. septembra održat će se predstava za djecu „Cirkus u snijegu“, predstavljanje knjige „Otkrit ću ti tajnu“ autorice Selme Mehanović, te koncert sevdalinke i narodne pjesme „Lukavac s ljubavlju“.

Zadnji dan obilježavanja Dana Općine Lukavac, obratit će se općinski načelnik Edin Delić. Održat će se koncert Elvisa Sivčevića, te će se dodijeliti nagrade učenicima generacije osnovnih i srednjih škola sa područja općine Lukavac.

Kompletan program možete pogledati OVDJE.

Slične objave

Facebook Comments