U fokusu

Zašto ne možete spavati a da nešto ne zagrlite?
Ako ste se ikada zapitali zašto ne možete zaspati bez da nešto zagrlite, donosimo Vam odgovor…

Bio to plišani medo ili neki mekani jastuk, većina ljudi ne može da zaspi bez da zagrli nešto. Ako ste jedna od tih osoba, evo razloga zašto ne možete da se odvojite od najdražeg “predmeta za spavanje”…

Smanjuje hrkanje ili apneju tokom spavanja

Apneja u spavanju je poremećaj spavanja kod kojeg disanje osobe nije glatko kao što bi trebalo biti. To ustvari stvara okruženje za spavanje koje se redovno remeti u kojem se neprestano budite tokom noći i osjećate jutarnji umor i cjelodnevnu pospanost.

Vaša navika grljenja jastuka ima fizičku korist od smanjenja ovog poremećaja spavanja.  Ne želite se osjećati usamljeno . U suštini kada ste potpuno sami i umorite od toga, a poželite nekoga zagrliti, jastuk je idealno rješenje.

Cijenite snažnu vezanost

Grljenje jastuka pruža vam emocionalnu udobnost tokom sna.

U ovom položaju za spavanje vi ste zapravo jedan od onih koji cijene jaku vezu u vašim vezama, posebno među porodicom. Vi ste vrlo korisna osoba, koja voli da se potrudi za ljude koje volite i o kojima brinete.

Rutina Ako ste u nekom trenutku već uspostavili rutinu, jer vam je to pošlo za rukom, poput ustajanja u isto vrijeme ili obavljanja iste jutarnje i večernje rutine, zapravo ste orijentisani na rutinu.

Kad to kažete, kad svaku večer zagrlite nešto prije spavanja, znači da je i ovo jedna od vaših rutina.

 Teže je spavati kada imamo anksioznost. Kada ovo doživite, uvijek je najbolje da svoj krevet napravite u zoni udobnosti. Ljudima koji ga imaju možda će biti potreban zagrljaj kako bi ublažio anksioznost.

Izvor: Tuzlanski.baJedan komentar na ovaj članak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button