Sport

Otkazano Evropsko prvenstvo u krosuEvropsko prvenstvo u krosu, zakazano za 13. decembar u Dublinu, otkazano je zbog pandemije koronavirusa.

Zbog sveukupne situacije u Evropi zbog pandemije koronavirusa, postojećih sanitarnih ograničenja u Irskoj i ograničenja putovanja nametnutih diljem Evrope, bilo je jasno kako je nemoguće organizirati događaj prema rasporedu.

Možda će Vas zanimati i:

“Odluka o otkazivanju Europskog prvenstva u krosu bila je vrlo teška. Nakon otkazivanja Europskog prvenstva u atletici u Parizu 2020. godine ovo je bila posljednja prilika za veliki europski atletski događaj ove godine. Otkazivanje nije bila opcija koju smo olako odabrali”, rekao je privremeni predsjednik Europske atletike Dobromir Karamarinov.

“Znam da su se svi sportaši i cijela atletska zajednica radovali ovom događaju, ali molim ih da sačuvaju srce,” dodao je Karamarinov.

Sezona koronavirusa u velikoj je mjeri utjecala na atletsku sezonu. Uzrokovalaj e otkazivanje mnogih natjecanja. Uz Olimpijske igre u Tokiju, ove su godine otkazani i dvoransko svjetsko prvenstvo u Nanjingu. Evropsko prvenstvo u Parizu, a sada i EP u krosu, prenosi Hina.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button