Domaća kompanija sa puno uspjeha na međunarodnom tržištu – Plamingo Gračanica

- Kategorija: Istaknuto

Plamingo je osnovan 1972. godine, firmu je osnovao g. Aziz Ćurić, kao malu zanatsku radnju koja je prerađivala uglavnom ABS plastiku za kromiranje.

Osnovna djelatnost firme Plamingo je prerada plastičnih masa, odnosno brizganje i kromiranje plastičnih dijelova za autoindustriju, industriju kućanskih aparata, sanitarnu galanteriju i industriju namještaja.

Plamingo je ona jedna od prepoznatljivih evropskih firmi u sektoru kromiranja plastičnih dijelova. Firma je poznata po kvalitetu svojih proizvoda kao i uslugama koje nudi kupcima. Visok kvalitet i tehnološki standardi jamče uvažavanje svih međunarodnih zahtjeva koje postavljaju krajnji kupci u spomenutim industrijama.

Plamingo ima vlastiti proizvodni portfolio koji sačinjavaju sljedeće usluge:

– VELEPRODAJA I MALOPRODAJA KOMPLETNE OPREME ZA KUPATILA
– IZRADA ALATA I BRIZGANJE PLASTIKE
– GALVANIZACIJA ABS/PC PLASTIKE

Trenutno preko 98% proizvodnje izvozi u 23 zemlje svijeta, a najveći procent izvoza je u sljedeće zemlje: Njemačka, Austrija, Slovenija, Italija, Francuska, Slovačka i Hrvatska.
Plamingo s ponosom sarađuje sa nekim od najpoznatijih tvrtki na svijetu: Opel, Dacia, Alfa Romeo, Whirlpool, Geberit, Hella, Hutchinson, Gorenje…

Od 2010. godine, novi pogoni za izradu alata, brizganja plastike, te centralno skladište zajedno sa ˝state of the art˝ galvanizacijom također čine značajan doprinos u sveukupnoj proizvodnji. Ovi procesi također uključuju upravljanje kvalitetom, mjernu tehniku i obučeno osoblje koje može ispuniti sve zahtjeve kupaca.

Ono po čemu je firma Plamingo posebna je odgovoran pristup u rukovanju hemikalijama i drugim opasnim komponentama, što odgovornim i zaposlenim licima u firmi omogućuje efikasan i ekološki rad u skladu sa propisima o zaštiti okoliša. Ovdje posebno do izražaja dolazi kontinuirano obrazovanje i ulaganje u sistem prečišćavanja vode i zraka. Glavni cilj recikliranja vode je da se vrati očišćena voda natrag u proces proizvodnje, uz smanjen loš utjecaj na okoliš. Na osnovu rezultata periodičnih analiza vanjskih instituta, aktivnosti koje se poduzimaju u firmi Plamingo su zadovoljile sve striktne propise o zaštiti okoliša.

Vizija tvrtke je obezbijediti prosperitetnu budućnost uz besprijekorne i uvijek kvalitetne proizvode za svoje klijente, budućnost zasnovanu na profesionalnosti, investicijama i inovacijama.

Misija firme Plamingo je opravdati i zadržati svoj internacionalni uspjeh u kvalitetnoj proizvodnji i obradi plastičnih masa.

Facebook: https://www.facebook.com/plamingo.doo/

Instagram: https://www.instagram.com/plamingo.doo/

Facebook Comments